Het aftellen is begonnen. Sinterklaas heeft ons land weer verlaten en kerst kom steeds dichterbij. Hoog tijd voor het scoren van een mooie kerstboom. Ben je de klassieke dennenboom dit jaar zat? Dan hebben we goed nieuws. De kersttrend van 2019 is namelijk een kerstboom gemaakt van lege wijnflessen. Een droom die uitkomt voor alle wijnliefhebbers.

December. Het mag weer. Je verheugt je enorm op om het huis weer kerstproof en gezellig te maken. Maar je ziet dit jaar wel op tegen een veel te zware naaldenstrooier het huis in te slepen. Geen probleem. Met dit ingenieuze, creatieve idee heb jij geen last van al die ronddwarrelende naaldjes en kan je toch genieten van een sfeervol en lichtgevend kunstwerk in je woonkamer.

Lege wijnflessen

Wat heb je nodig? Ga bij een kringloop of een tweedehands zaakje op zoek naar een mooi wijnrek in het formaat dat jij graag in huis wil hebben. Verder heb je behoorlijk wat wijnflessen nodig. Het ligt eraan voor welke variant wijnrek je gaat, maar je wijnflessen hoeven (nog) niet allemaal leeg te zijn. In het wijnrek kan je ook gewoon de ongeopende flessen plaatsen.

Plaats een lichtsnoer tussen de flessen, en als je voor de al geopende, lege wijnflessen gaat, dan kan je ook wat lichtjes in de flessen stoppen. Dit creëert een sfeervol effect. Hierna kan je de boom decoreren met wat slingers of nep sneeuw, als je dat nodig vindt. Want de verlichte wijnboom is al heel gezellig op zichzelf.

Wil je wat inspiratie? Bekijk hieronder welke alternatieve kerstbomen gemaakt van wijnflessen er zijn:


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vinoria | Wine Community (@lovevinoria) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Vineyard Hotel and Spa (@thevineyardhotel) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Satchells of Burnham Market (@satchellsofburnham) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daisy’s Saloon (@daisys_saloon) op


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Smooth Pixels Photography (@smoothpixels_photography) op