Kerst is bijna om de hoek en dat is te merken: winkelstraten zijn vol, bankrekeningen zijn leeg en wat lichtjes hier en daar zie je ook hangen. De kersthaters vinden dit maar niks en zitten al helemaal niet te wachten op dat ene kerstdiner. Snappen we, wie wel? Maar hiervoor hebben we een oplossing: de Grinch Mimosa.

Kerst cocktail Grinch Mimosa
Bron: How The Grinch Stole Christmas

Cocktails en kerst

Oké laten we eerlijk zijn: niemand, maar dan ook niemand overleeft een kerstdiner met familie zonder alcohol. Begrijp ons niet verkeerd, we moedigen je niet aan om te drinken. Maarre, het is wel een fijn middeltje voor al die ongemakkelijke vragen. Want ja, hoe ga je uitleggen aan je oma dat je nog steeds geen partner hebt?

Als je toch tot de grond vergeleken moet worden, kan dit beter met wat alcohol in je systeem. We hebben een aantal kerstcocktails voor je opgezocht en we zijn ze langzaam aan allemaal aan het uitwerken, maar dit is stiekem één van onze favorieten. En ook van TikTok, want deze gaat helemaal viraal. Dus nieuw is die waarschijnlijk niet voor je als je 24/7 op TikTok scrolt. We willen je graag voorstellen aan ‘de Grinch Mimosa’.

De Grinch Mimosa

Geen zorgen, hoewel deze cocktail geïnspireerd is door de Grinch, mag je deze drink ook maken als je wél van kerst houdt. Enne, hij is ook super makkelijk om te maken! Er zijn verschillende manieren om deze Grinch-cocktail te maken, maar voor de makkelijkste versie heb je maar drie ingrediënten nodig:

  • Sinaasappelsap
  • Blue Curacao
  • Champagne

Als je helemáál los wil gaan kun je er voor kiezen om aan het begin de rand van het glas te versieren met gesmolten witte chocolade en gekleurde hagelslag/ kerst sprinkles. Dat maakt het natuurlijk een stuk leuker!

Verder is het maken van dit drankje niet al te ingewikkeld. Neem een glas, giet er sinaasappel in en een scheutje Blue Curacao. Roer totdat het groen wordt (of voeg er elke keer een klein scheutje bij) totdat de gewenste kleur er uit komt. Maak de cocktail af met lekkere champi. En klaar is Kees!

@savannaheminger

Drink up Grinches

♬ You’re A Mean One – Original Mix – Grinch MR