Misschien lopen we iets te hard van stapel, maar we zitten stiekem al helemaal in de kerstemming. De kerstboom neerzetten gaat misschien een beetje té ver, maar het toevoegen van kerstfilms in onze kijklijst… dat kan al wel. Toch? Bekijk hieronder welke film jij volgens je sterrenbeeld deze kerst sowieso een (of twee) keer moet zien.

Bron: Home Alone

Steenbok (22 december-19 januari)

Van jou hoeft dat kerst gedoe allemaal niet. Je snapt ook niet waarom iedereen zo weg is van romantische kerstfilms en al die vervelende kerstliedjes. Het liefst zou jij op kerstavond een een thriller of een goede horrorfilm kijken. Aangezien dat een beetje te ver gaat kan je ervoor kiezen om The Shining te kijken.

Waterman (20 januari-18 februari)

Erg realistisch zoals de Waterman is The Grinch niet, maar dat maakt tijdens Kerst even niet uit. Juist omdat dit teken vaak een beetje (te) down to earth is, is het goed om eens een film te kijken die dat niet is. Daarnaast is The Grinch zelf een beetje hard van buiten en zacht vanbinnen. Klinkt dat bekend in de oren, Waterman?

Vissen (19 februari-20 maart)

Als iemand met het teken Vissen ben je heel loyaal, medelevend en zet je jezelf nooit op de eerste plek. Jouw familie is dan ook het allerbelangrijkste voor jou tijdens de feestdagen, net als voor Abby in The Holiday Calendar. Waarom de film zo goed bij jouw sterrenbeeld past, is de goede intuïtie die jij net als Abby hebt.

Ram (21 maart-19 april)

Kerst is voor jou lekker met je vrienden zijn. Van wat drankjes ben je ook niet vies en daarbij hoort Best Man Holiday. Wanneer een groep studievrienden samenkomt om de feestdagen te vieren, strijden ze met elkaar om aandacht. Pak de popcorn er maar alvast bij want dit wordt een lachertje.

Stier (20 april-20-mei)

Je houdt wel van realiteit, maar je bent zeker niet vies van een sprookjesfilm. Met kerst kan jij wel het meest dromerig sterrenbeeld zijn van de dierenriem. Zelf zou je ook wel met een prins willen trouwen (wie niet eigenlijk?). Je wacht dan ook geduldig af wanneer jouw prins op het witte waard langs komt huppelen. Daarom is A Christmas Prince de perfecte kerstfilm voor jou.

Tweelingen (21 mei-20 juni)

Tweelingen, jullie zijn een lastig sterrenbeeld. Jullie kunnen je zo snel vervelen, een langdradige romantische kerstfilm is dus écht niks voor jou. De film Love Actually is daarom een goede film voor Tweelingen. Het heeft ingewikkelde verhaallijnen, waardoor de jij vastgeplakt blijven zitten voor de televisie. Je hebt gewoon wat spanning of actie nodig…

Kreeft (21-juni-22 juli)

Home is where the heart is. En dat neem je heel serieus, Kreeft. Jij zal alles doen om je gezin en huis te beschermen, daarom past de kerstfilm Home Alone bij jou. De acties van Kevin zijn je op het lijf geschreven, want je wil dat alles en iedereen veilig is in je omgeving.

Leeuw (23 juli-22 augustus)

Voor jou is kerst een reden om weer een retedure outfit te kopen die je maar één keer draagt, want volgend jaar koop je toch weer wat anders. Je houdt wel van een beetje luxe en aan zelfvertrouwen heb jij geen gebrek. Er is daarom geen betere film voor jou om naar te kijken dan A Diva’s Christmas Carol. Het verhaal gaat over een beroemde zangeres die een realitycheck nodig heeft om te zien dat geld en luxe niet het enige zijn dat telt in het leven.

Maagd (23 augustus-22 september)

Als iemand kerst zegt, denk jij aan: de kerstman, cadeautjes en héél veel sneeuw. Je bent ook iemand die van tradities houdt. De kerstboom versieren, cadeautjes eronder leggen, dat soort dingen. Hoe we jou op kerstavond kunnen herkennen? In je kerst-pyjama met een kopje chocolademelk kijkend naar The Polar Express.

Weegschaal (23 september-22 oktober)

Jouw liefde voor romantiek en reizen komt samen in The Holiday, waar een Amerikaanse en een Britse vrouw van huis ruilen en allebei de liefde van hun leven tegenkomen. Jij hoopt ook ooit zoiets mee te maken, dus ben je al druk bezig met het plannen van jouw holiday getaway. Begrijpelijk hoor, wij willen dat stiekem ook. Wanneer gaan we?

Schorpioen (23 oktober-21 november)

A Very Murray Christmas is lekker excentriek en een tikkie dwars. Net zoals jij, dus dat zit in ieder geval goed. Het is niet de standaard traditionele kerstfilm, want dat hoef jij niet per se. Daarnaast komt ook een dosis celebs aan bod in de film, zoals George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock en eh… bijna alle andere Hollywood-sterren.

Boogschutter (22 november-21 december)

Kerst is de feestdag die speciaal gemaakt is voor jou, dus je kan ook écht niet meer wachten. Je zou nog net niet een groen elfenpakje aantrekken. Met jouw enthousiasme kan het nog aardig lastig worden om anderhalf uur lang stil te zitten, maar de film Elf is op je lijf geschreven. Jij herkent jezelf in de positieve vibes en avontuurlijke geest van kerstelfje Buddy.