Of je ‘m al in huis hebt staan of pas na 5 december gaat scoren: de kerstboom zal hoogstwaarschijnlijk in je woonkamer verschijnen. Ieder jaar spotten we nieuwe trends op het gebied van kerstversiering. Enne, dit jaar maken de strikken een comeback.

strikjes kerstboom
Bron: @courtneecrews

Kerstversiering trends

Grote kans dat je iedere decembermaand een grote bak van zolder tovert, met daarin de kerstversiering die je door de jaren heen hebt verzameld. Soms zijn bepaalde items niet meer om aan te gluren, maar meestal kunnen de ballen van vorig jaar heus nog wel weer in de boom. Wil je de hele stijl van je kerstboomversiering omgooien, dan ga je dat in je portemonnee voelen. En heel eerlijk, kerst is al duur genoeg.

Wil je wél aan de laatste trends meedoen, maar niet te diep in de buidel tasten, dan hebben we goed nieuws. Op TikTok spotten we namelijk een budgetproof manier om je kerstboom te versieren. En heel eerlijk, dit ziet er zó leuk uit.

Strikjes in de kerstboom

Wat je in 2023 in je boom moet hangen volgens de laatste trends, zijn strikjes. Deze koop je niet in de winkel, maar moet je zelf in elkaar strikken. Het enige wat je dus nodig hebt, is een lint in de kleur die jij goed bij je interieur vindt passen. Hou je van een bonte boom, dan kun je er ook voor kiezen om lint in verschillende kleuren en stoffen aan te schaffen.

Na wat uren scrollen op TikTok, Instagram en Pinterest is het ons opgevallen dat pastelkleuren én de classic rode en donkergroene kleurencombinatie het dit seizoen heel goed doet. Ook zijn stoffen als velvet of satijn goede kanshebbers om je boom net dat beetje extra te geven . Maar alsnog geldt hier de regel: kies vooral wat je zelf leuk vindt, zolang het maar in de vorm van een strik is.

Hoe werkt het?

Wil je deze bows in je boom hangen, dan hoef je niet heel veel te doen. Het enige wat je nodig hebt, is een stuk lint en een aantal schuifspeldjes. Knip het lint in de gewenste lengte en maak de strikken. Zijn ze allemaal gestrikt, dan kan je ze in de boom gaat hangen. Om ze vervolgens perfect op z’n plek te houden, kan je met schuifspeldje de strikjes in de boom bevestigen. Ook leuk: maak als piek een extra grote strik met een groter en breder lint. Dit gaat de eyecatcher van je boom worden!

Heb je er geen beeld bij? In onderstaande video wordt het duidelijk uitgelegd.

@hauskris the squeals are the downfall of every video I film lately lolol #christmastree #christmasbows #christmastreebows #bows #bowhack #christmasdecorating #christmasdecor #holidaydecor ♬ Rockin’ Around The Christmas Tree – Brenda Lee

Denk je: help, ik heb niet zo’n mooie kerstboom? Op deze manier fluff je je oude kunstkerstboom met gemak weer op. Scheelt je ook heel wat geld!