Moet ketchup nou in de koelkast of in gewoon terug in de keukenkast? Geloof het of niet, maar dit is een discussie die al jaren bezig is. Maar we hebben ein-de-lijk het antwoord op deze vraag!

ketchup
Bron: Pinterest

Koelkast of kast?

Er is nogal een verwarring over welke voedingsproducten er in de koelkast gaan of niet. En dat is ook zo bij ketchup, want al jarenlang is er een discussie of de saus in de koelkast of keukenkast hoort. Eerder maakte rapper Cardi B een tweet over deze discussie. “People who put their ketchup in the fridge are not to be trusted”, schreef ze op Twitter.

Fabrikant Heinz is zo te zien klaar met deze discussie, dus besloten ze er op te reageren. “FYI: Ketchup. goes. in. the. fridge!!!”. Hiermee hopen ze deze jarenlange discussie te stoppen. Ketchup hoort dus blijkbaar in de koelkast. Maarre, ondanks dat Heinz heeft gereageerd. Deze discussie zal nog wel doorgaan.

Na openen in de koelkast bewaren

In de supermarkten staat ketchup buiten de koelkast, en dat is natuurlijk hartstikke logisch. Het is namelijk afgesloten met een lipje, daardoor is het langer houdbaar. Er is ook iets wat niet iedereen weet, de houdbaarheidsdatum geldt voor ongeopende producten.

Dus ben je een echte ketchup liefhebber en haal je iedere week een nieuwe fles, dan kun je het beter buiten de koelkast bewaren. Maar als je af en toe een beetje saus pakt, dan is het beter om in de koelkast te bewaren. En daar is Heinz het helemaal mee eens. Ze hebben zelfs een winactie gestart om een koelkast van Heinz te winnen. Daarin kun je al jouw ketchupflessen in doen. Mega handig!