De nieuwste aflevering van Expeditie Robinson bevatte flink wat gekke twists. Via X praten kijkers van het programma na over de uitzending, waarbij ze het allemaal eens zijn over één vreemde situatie.

jaimie vaes expeditie robinson
Bron: Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Nu de samensmelting eindelijk zover is, strijden de expeditieleden voor zichzelf. Er is geen sprake meer van een teamgevoel, dus de strijdlustigheid van de deelnemers komt aardig naar voren. En waar de één aan niets anders denkt dan winnen, denkt de ander juist alleen maar aan het thuisfront.

Jaimie Vaes is één van de expeditieleden die het eilandgevoel steeds minder begint te voelen. In de nieuwste aflevering zagen we dan ook dat Jaimie zich steeds meer afzonderde van de rest, wat volgens haar een duidelijke oorzaak had. Ze miste haar zoontje Lío en wilde niets liever dan terug naar huis. “Tuurlijk waren het gemis en de ongemakken er de eerste twee weken, maar ik kon wel aarden. Ik kon wel genieten van de momenten. Maar nu krijg ik er geen connectie meer mee”, horen we Jaimie in de aflevering zeggen.

“Ik ben alleen maar bezig met thuis, met Lío. Een soort van schuldgevoel komt er ook bij kijken. Expeditie Robinson heeft me ook laten zien wat echt belangrijk is. De waardering voor het leven thuis. De liefde voor de mensen om je heen. De onvoorwaardelijke liefde voor mijn zoon”, vulde Jaimie aan.

Vervelende mededeling

Jaimie besloot – na lang nadenken – dat het beter was om naar huis te keren. Het duurde vervolgens niet lang tot ze dit aan de rest van de groep vertelde en het eiland verliet. Iets wat wij nogal opvallend vinden, want hoezo heeft Jaimie zichzelf er niet uit laten stemmen? Ook vonden kijkers van het programma dit vreemd. Op X wordt er vooral geroepen dat deze keuze van Jaimie niet eerlijk is tegenover Eva Simons, het expeditielid dat vorige week nog keihard streed voor een plek in de samensmelting, maar het nét niet van Jaimie won.

“Niet oké. Als Jaimie bij de vorige proef net zo eerlijk naar zichzelf en de rest was geweest, had ze een gemotiveerde Eva laten winnen die wél strijdlust nog had. Zo jammer”, klinkt het op X. “Lullig dat Jaimie er nu uitgaat en niet een dag(?) eerder. Dan hadden andere mensen er misschien nog wel bij gezeten, maar goed. Verder vond ik haar wel echt heel tof in de expeditie”, laat een andere kijker weten.

Behalve kritiek, is er ook een hoop lof voor Jaimie. Zo vinden kijkers dat ze zichzelf echt bewezen heeft. “Jaimie je hebt het geweldig gedaan, jij hebt iets belangrijkers dan de titel robinson gewonnen, hoe Nederland nu positief naar je kijkt en hoe je hebt laten zien wat voor sterke vrouw jij bent”, klinkt het dan ook.