Nick Schilder en Simon Keizer, je zult ze ongetwijfeld kennen als iconisch duo Nick en Simon. De twee heren hebben onlangs bekendgemaakt te stoppen na een periode van zeventien jaar. Gisteravond schoof het duo bij Jinek aan en legden uit wat er is gebeurd.

Bron: Jinek

Been there done that

Vorige week haalden Nick en Simon alle krantenkoppen nadat zij bekendmaakten dat het muzikaal duo zou stoppen. Geruchten gingen rond dat het tweetal ruzie zou hebben gehad en dát de reden zou zijn geweest van hun break-up. Volgens de muzikanten is daar niets van waar. “Ik heb de gedachte toegelaten van wat als Nick en Simon stopt. Dat vond ik een prettige gedachte”, vertelt Simon aan tafel. Nick vertelt dat hij nog graag door had willen gaan, maar dat hij zijn compagnon begrijpt en support.

Onzin

Hoewel de mannen vertelden dat ze het nog goed met elkaar kunnen vinden zei hun lichaamstaal wat anders. Ook thuis viel het mensen op. Op Twitter gingen mensen massaal tekeer. “Dit is een afgesproken verhaal; totaal ongeloofwaardig en ingestudeerd”, schrijft iemand. Ook reageert iemand met: “Je hoeft geen psychiater te zijn om het ongemak tussen Nick en Simon te voelen.” Eva viel het ook op. “Jullie kijken elkaar niet meer aan”, zei ze tegen het duo “Moet dat dan?”, kreeg ze terug. Een kern van waarheid zal er in zitten, maar kijkers trekken het verhaal in twijfel. “Stoom komt uit de oren van Nick en zijn ogen spuwen vuur”, schrijft iemand op Twitter.

Ook juice-koningin Yvonne Coldewijer had de uitzending gezien en reageerde. “Deze gozers zijn echt profs in media. Chapoo! Want ik geloof geen ene bal van dit verhaal.” Ook zij ziet een bepaalde spanning tussen het tweetal. “Ze komen zo leuk over, je zou bijna denken denken dat er niks aan de hand is. Maar zodra de ene praat en je kijkt naar de ander…je krijgt er rillingen van”, vertelt Yvonne op haar Instagram-verhaal.

Nick en Simon
Bron: Yvonne Coldeweijer

Hoe nu verder?

De twee vrienden zullen nog samen tv-programma’s maken, maar op muzikaal gebied hebben ze soloplannen. De Nick en Simon era is dus definitief afgelopen. Fans niet getreurd, later dit jaar verschijnt nog een verzamelalbum van de mannen. Volgend jaar zal er een afscheidstour met een concertreeks in Rotterdam Ahoy plaatsvinden.