Het vertrek van Iliass Ojja bij Expeditie Robinson voelt voor hem, maar ook voor ons, als unfinished business. In een interview met Ferry Doedens vertelt Iliass hoeveel hij op het eiland is afgevallen.

Iliass Ojja afgevallen Expeditie Robinson
Bron: Expeditie Robinson

Vertrek Expeditie Robinson

Op de twintigste dag van het overlevingsspel stapt Iliass Ojja met zijn blote voet in een naald die is aangespoeld op het strand. Daar schrikt de Mocro Maffia-acteur behoorlijk van. “Ik ben direct mijn voet gaan ontsmetten en heb de naald meegenomen voor onderzoek, want je weet niet waarvoor die naald gebruikt is. Dat maakte me bang”, aldus Iliass.

Hij vraagt om medische assistentie bij de spelleiding, maar krijgt die niet. Dat is hem overigens wel beloofd. “Toen de volgende ochtend de cameraploeg van de boot afstapte zonder dokter, knapte er iets”, vertelt de acteur. “Het voelde alsof ik niet serieus wordt genomen.” Om die reden beslist Iliass het avontuur te verlaten.

Kijkers boos

Al met al, kijkt Iliass terug op een fantastisch avontuur. Hij zegt een toptijd te hebben gehad én vrienden voor het leven gemaakt te hebben. “Tuurlijk had ik langer willen blijven, dit was altijd al een droom voor mij. Maar misschien had het zo moeten zijn”, waren zijn afsluitende woorden. Kijkers vinden het plotselinge vertrek, iets wat niet had mogen gebeuren.

Flink afgevallen

In een interview met Ferry Doedens, praten ze over het avontuur op Expeditie Robinson. “Wie heb je als eerste gebeld?”, vraagt Doedens ook aan het begin. “Mijn familie, ja. Gelijk mijn moeder”, vertelt Iliass geëmotioneerd. “En toen brak ik.”

Iliass vertelt ook Bilal Wahib, een goede vriend van hem, te hebben gefacetimed. “Hij bleef letterlijk misschien, twintig seconden stil.”, vertelt hij lachend. “In shock van hoe erg ik was afgevallen.” Ferry vraagt dan ook hoeveel de Mocro Maffia-acteur in die twintig dagen is afgevallen. “11,5 kilo”, onthult Iliass dan. “Ja, maar het zit er weer aan. Ik kijk naar eten én ik voel mij al dikker worden.”