Gisteren was het weer zo ver. Het was niet alleen een standaard maandag, er was weer een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Er gebeurde zo-veel. De langverwachte battle tussen Vincent en Thijs, de mentale breakdown van een kandidaat enne, weegmoment!

Weegmoment Expeditie Robinson kilo's afgevallen
Bron: Expeditie Robinson

Dit artikel bevat spoilers van Expeditie Robinson. 

Een groot cadeau voor de winnaars

Gisteren was er weer een nieuwe aflevering van ons favoriete programma: Expeditie Robinson. Na het vertrek van Thijs was de sfeer een stuk beter, maar Expeditie-deelnemers voelden zich zwak en zaten laag in energie. De immuniteitsproef was dan ook voor veel kandidaten erg zwaar, maar bij Ferry ging het keigoed. Hij ging er met de winst vandoor en mocht twee andere expeditieleden meenemen naar winnaarseiland.

“Yoehoe”, dacht April. Ondanks Ferry haar beloofd had om haar mee te nemen, kiest de olympische zwemmer toch voor London. En Dennis! Met z’n drietjes gingen ze naar winnaarseiland, maar er stond een bijzondere verrassing voor hun klaar…

Een bijzondere verrassing

Je kan je voorstellen dat je na dertig dagen op zo’n eiland — zonder genoeg eten en slaap — je niet alleen verrot voelt, maar er ook verrot uitziet. Geen scheermesje of tandenborstel, geen douche en geen schone kleding. Wanneer Ferry, London en Dennis aankomen op winnaarseiland, vallen hun ogen dan direct op een spiegel. “Een spiegel! Er staat in die badkamer een spiegel!”, roept Dennis vol enthousiasme wanneer ze met de boot aankomen op het strand.

Maar dat is niet alles, want er stond ook een weegschaal voor de heren. De mannen gooien hun tassen neer en trekken hun t-shirt uit om vervolgens naar zichzelf in de spiegel te kijken. Net als die jongens die je ’s avonds in de sportschool tegenkomt! Ferry stapt als eerste op de weegschaal en kijkt naar beneden “81,8”, zegt hij geshockeerd. Hij is gewoon 12,5 kilo in dertig dagen afgevallen! Dan is chef-kok London aan de beurt. “Ik was 92,3”, onthult London wanneer hij op de weegschaal stapt. De cijfers 82,5 komen in beeld. Ook hij is enorm veel afgevallen, namelijk 10 kilo. Als laatste waagt weerman Dennis zich eraan, hij is het lichtste van het stel. Hij weegt nu 77,7! “Sinds mijn zestiende heb ik dit niet meer gewogen”, onthult Dennis aan de groep. Ook hij is meer dan 12 kilo kwijt. Oh my!