De dag die ging komen is daadwerkelijk daar: Kim Kardashian is van miljonair naar miljardair gegaan. Daarmee heeft de realityster een plekje in de Forbes’ World’s Billionaires List gekregen, aldus het Amerikaanse zakentijdschrift. Of Kim deze mijlpaal gaat vieren is onduidelijk, maar niets is te gek in de wereld van de Kardashians. I mean: geld moet blijven rollen toch?

Kim Kardashian heeft haar vermogen opgebouwd door middel van haar twee bedrijven: KKW Beauty en SKIMS. De eerste is een make-uplijn, de tweede een kledinglijn. Ook haar realityserie Keeping up with the Kardashians, haar eigen app en een stickercollectie zorgden voor het flinke vermogen van Kardashian.

Waar het begon

Toen Kim Kardashian West voor het eerst werd genoemd op de pagina’s van Forbes in 2011, was het gewoon een telling van haar Twitter-volgers: 6,6 miljoen, net onder Barack Obama en net boven Ashton Kutcher. Vijf jaar later sierde ze de cover van Forbes dankzij haar populaire mobiele game, waarmee ze dat jaar $51 miljoen verdiende. Toen werd ze voor het eerst officieel toegevoegd aan de lijst met miljonairs.

Forbes schat dat Kardashian West nu $1 miljard waard is, vergeleken met $780 miljoen in oktober, dankzij twee lucratieve bedrijven – KKW Beauty and Skims – evenals contanten van reality-tv en endossement-deals, en een aantal kleinere investeringen.

Elkaar een handje helpen

Ze is niet de eerste Kardashian-telg die in de lijst staat. Halfzusje Kylie Jenner ging haar al eerder voor. Ook zij heeft een eigen make-uplijn: Kylie Cosmetics. Kardashian West richtte KKW Beauty op in 2017, na het succes van haar halfzus Kylie Jenner. Ze leende tips & tricks uit Kylie’s “playbook” en gebruikte een soortgelijk direct-to-consumer-model dat sterk afhankelijk is van social media marketing. Haar eerste lancering, 300.000 contourkits, was binnen twee uur uitverkocht. In 2018 was het bedrijf uitgegroeid tot oogschaduw, camouflagestift, lippenstift en geuren, en bracht het ongeveer $100 miljoen aan inkomsten op.

Lees ook: Fans herkennen Khloé Kardashian niet meer terug!