Wie YouTuber Jessie Maya kent weet hoe belangrijk haar katten voor haar zijn. Haar grootste nachtmerrie werd dan ook werkelijkheid toen haar kitten Loki overleed toen ze in Istanbul was.

De kitten van Jessie Maya is overleden

In een video op haar YouTube-kaneel doet Jessie haar verhaal. Het is werkelijk dramatisch. Jessie heeft er lang over nagedacht of ze het wel wilde vertellen, maar liegen was voor haar geen optie.

Het volgende is er gebeurd; haar beste vriend Jeroen van Holland was op haar katten aan het passen toen Jessie zelf in Istanbul was. Helaas had Jeroen slecht nieuws bij terugkomst. In de auto terug naar huis vertelde Jeroen dat kitten Loki was overleden.

Kitten Loki overleden in de droger

Jessie Maya heeft een schoonmaakster die regelmatig haar huis schoonmaakt en de was doet. Wat is er gebeurd? Kitten Loki was bij de was geklommen, en de schoonmaakster heeft de droger aangezet. Met de kitten er nog in.. Later trof Jeroen de kitten levenloos aan tussen de kleding.

Volgens Jessie had het voorkomen kunnen worden

Het doet Jessie Maya heel veel dat haar kitten op een verschrikkelijke manier is overleden. Ze is er ook van overtuigd dat het niet had hoeven gebeuren. Natuurlijk weet Jessie dat het een ongeluk was, maar toch neemt ze het de schoonmaakster kwalijk: “Ik heb honderd keer tegen de schoonmaakster gezegd dat ze uit moet kijken met stofzuigen en wassen, omdat er een kleine kitten rondloopt (…) Het is iets wat nooit had mogen gebeuren.”

Jessie is vooral erg boos en verdrietig, en kan het overlijden van Loki moeilijk een plekje geven. Het zal ook nog wel even duren voor haar verdriet over is. Wij wensen Jessie veel sterkte toe!

Lees ook: Speciaal voor alle kattenliefhebbers: het kattigste memoryspel