KJ apa (23), oftewel Archie, is dé hunk van een van de populairste series van het moment: ‘Riverdale’. Toch geeft de acteur nu, in een onlangs afgenomen interview, aan dat hij niet zo kan genieten van het succes. En dit is de reden..

@youtube
@youtube

Een gevoel van vrijheid

Voor het tijdschrift ‘Interview Magazine’ gaat de acteur in gesprek met Demi Moore, zijn tegenspeelster in de film Songbird – die werd geschoten tijdens de pandemie. De Riverdale-ster moest voor de thriller afstand doen van zijn iconische rode lokken en dat voelde voor hem als een bevrijding.

“Er zijn zoveel beperkingen wat ik wel en niet kan doen”, legt hij uit. “Met dit personage was het zo van: ‘Wauw, dit is hoe het is om mezelf echt op een natuurlijke manier uit te drukken.’ Ik zat niet onder de make-up of haarproducten. Ik had lang haar en een baard. Ik voelde me gewoon vrij”, aldus de acteur.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door KJ Apa (@kjapa)

KJ vertelt dat er veel druk op hem ligt sinds hij gecast werd voor de rol van Archie Andrews. “Ik ben zo dankbaar voor de show en het succes ervan, maar tegelijkertijd komt er ook veel bij kijken.” De enige die hem echt begrijpen zijn volgens de acteur zijn tegenspelers. Cole Sprouse, die Jughead Jones speelt in de serie, is volgens Apa enorm belangrijk voor hem geweest tijdens zijn Riverdale-reis. Het karakter ‘Archie’ speelt KJ nu een aantal jaar, en hij benoemt dat het grootste hekelpunt is, dat mensen hem niet meer los kunnen zien van die rol.

Beide benen op de grond

Ook de oude collega van KJ, Luke Perry, heeft hem enorm veel geleerd vertelt hij tijdens het openhartige gesprek. “Het was een zegen”, blikt hij terug op hun tijd samen. “Toen ik voor het eerst te maken kreeg met succes, hield Luke me met beide benen op de grond. Soms praten mensen over ons werk als iets heel belangrijks, alsof niemand behalve wij dit kunnen.

Luke had het vermogen om te zeggen: ‘Blijf gefocust. Hou je koest. Ga naar huis. Kom op tijd en behandel mensen met respect.’ Ik vond dat geweldig aan hem.” Luke Perry is helaas vorig jaar overleden aan een beroerte, die hem plotseling overviel. In Riverdale werd er dan ook aflevering in het teken van Luke Perry geschoten.

Aardig CV opgebouwd

Ondertussen heeft KJ al een aardig CV opgebouw in de film-wereld. Zo heeft hij onder andere in de films A Dog’s Purpose, The Last Summer en I Still Believe een hoofdrol gehad. De nieuwe film ‘Songbird’ is als het goed is vanaf 18 maart in de bioscoop te zien! Bekijk hieronder de trailer.


Lees ook: dit is alles wat we moeten over de nieuwe Gossip Girl-reboot!