Op werk zijn er altijd wel dingen waar je over kan gaan zeuren. Misschien moet je wel iedere keer koffie halen, krijg je te slecht betaald of is er een bepaalde collega die altijd heel irritant is. Genoeg redenen om af en toe even lekker te klagen over je werk. Hoe fijn is het dan wel niet om lekker even samen te kunnen klagen met een collega die dezelfde mening deelt? Gelukkig is het bewezen dat samen klagen met een collega gezond is!

Gevoelens uitspreken

Waarschijnlijk werk je in een week 40 uur. Dat is een hoop tijd, en daarom is er een grote kans dat je je collega’s vaker ziet dan je eigen familie. Niet alle collega’s vind je waarschijnlijk even leuk maar moet je het toch mee doen. Dit kan door het aantal uren dat je samen werkt zorgen voor een hoop irritatie. Kan je nou beter al die geïrriteerde gevoelens opkroppen of beter uitspreken naar iemand die er zelf ook mee te maken heeft?

Goed voor je

Samen klagen met een collega over werk is heel erg goed voor je mentale gezondheid. Je bent al zo veel op werk dus soms heb je gewoon écht even de behoefte om hier samen over te gaan klagen. Naast dat het goed voor je is om af en toe samen wat stoom af te blazen, is het ook heel erg goed voor het team waar je mee werkt. Heb je namelijk collega’s waar je goed mee kunt lachen, serieus kan zijn maar ook lekker samen kan klagen? Dan kan dit het team versterken door jullie morele band.

Klagen over een bedrijf

Heb je wat te zeuren over het bedrijf waar je werkt? Dan is dit niet gelijk een slecht ding. Als je ergens een lange tijd bent, is het logisch dat je het niet overval mee eens bent. Dit kan zijn over de uren, je salaris of je collega’s. Merk je toch dat sommige dingen binnen het bedrijf waar je voor werkt echt niet kunnen en je favoriete collega heeft hier ook last van? Ga dan lekker samen klagen met een collega bij je leidinggevende. Samen als team sta je sterker dan in je eentje.

Lees ook: Challenge: 28 dagen zonder klagen