Altijd weer die spanning, wat moet je nou aantrekken als je gaat daten? Iets casuals, chique’s of toch maar die outfit die jij eigenlijk wilde dragen tijdens het uitgaan. Ben jij ook altijd compleet in de war bij het kiezen van een geschikte outfit? Geen zorgen, Dresscode.nl heeft onderzoek gedaan naar wat je het beste kunt dragen op een eerste date, zodat je die tweede date al gelijk in je zak hebt.

scene-kleding

What to wear?

Vrouwen die een topje of t-shirt dragen tijden hun eerste date, maken meer kans op een tweede date dan vrouwen in een jurkje of blouse. Dit blijkt uit bureauonderzoek van Dresscode.nl, dat onderzoek deed naar het verloop van de eerste date en baseerden hun onderzoek op 123 dates van het populaire datingprogramma First Dates van BNNVARA.

Liever geen diep decolleté

Bij vrouwen blijkt een diep decolleté minder succesvol te zijn dan vaak in eerste instantie gedacht wordt. 66% van de kandidaten die een date hebben gehad met een vrouw met diepe inkijk; heeft interesse in een vervolgdate. Vrouwen zonder diep decolleté (75%) maken meer kans op een tweede date.

Baard maakt de man

Voor de eerste date kunnen mannen hun scheermes beter laten liggen. Mannen met een gladgeschoren gezicht vallen namelijk relatief minder vaak in de smaak bij hun dates dan mannen met gezichtsbeharing. Mannen met baarden, sikjes en snorren hebben ongeveer 63% kans op een vervolgdate. Bij mannen met gezichtsbeharing is dit ongeveer 51%.

Mannen betalen meestal

Bij 103 van de 123 dates is het betalen van de rekening opgenomen in de aflevering. Ondanks dat de meeste vrouwen wel wat ‘tegenstribbelen’, blijkt vaak de man de enige te zijn die de portemonnee trekt. Tijdens 84% van de dates betaalt de man namelijk voor de vrouw. Toch zijn niet alle vrouwen te beroerd om hun steentje bij te dragen. In 12% van de gevallen wordt de rekening eerlijk verdeeld en in 4% van de gevallen is het de vrouw die voor het etentje betaalt.

Wanneer betaalt de vrouw?

Vrouwen die (mee-) betalen doen dit vaak wel met een duidelijke intentie. Ze betalen namelijk vaker mee als zij geen interesse hebben in een vervolgafspraak. De kans dat zij geen vervolg date willen is zelfs een keer zo groot.

De overige onderzoeksresultaten (zoals de beste kleur om aan te trekken) zijn hier te vinden!