Er zijn minder vrouwen die vrolijk worden van de weegschaal en pashokjes, dan die er juichend naartoe rennen. Dit moet anders kunnen, toch girls? Wat zou het fijn zijn als we meer keken naar onze pluspunten dan naar dat ene grammetje meer of minder. Ik hoop dat jij door het lezen van dit artikel je zelfverzekerder gaat voelen en fijner in de kleding die je draagt. Embrace jouw unieke lichaam en show it! Laat je inspireren en vind je eigen kledingstijl.  Ik gebruik hiervoor 5 verschillende lichaamstypen; elk figuur is immers anders. Dat is ook de reden waarom een bepaalde broek bij de een helemaal te gek staat en voor de ander weinig doet. Als je weet welk lichaamstype je bent kun je je sterke punten benadrukken en je minder sterke punten camoufleren.  Met deze adviezen ben je goed op weg!

Picture by Unsplash
Picture by Unsplash

In dit artikel houd ik 5 soorten lichaamstypen aan. Aan bod komt het zandloperfiguur; peer, appel, atletisch, en rechthoekig figuur. Note: in de praktijk zijn de onderstaande tips puur ter inspiratie en kunnen ze gelden als richtlijnen, niet als regels.

Dit zijn de drie figuren: zandloper, peer & appel:

Picture by Pinterest
Picture by Pinterest

Het zandloperfiguur

Heb jij een zandloperfiguur? Lucky you! Je hebt het figuur waar veel vrouwen van dromen: je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt een relatief smalle taille. Dit geeft je supervrouwelijke en sexy curves. Met een zandloperfiguur is de uitdaging om je ronde vormen en taille te accentueren.  Je hebt over het algemeen brede, symmetrische heupen, schouders en een smalle, korte taille. Dit betekent echter niet dat je nooit onzeker voor de spiegel staat. Je kunt bij dit figuur het beste nauwsluitende kleding dragen, je taille mag gezien worden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het dragen van een getailleerd vestje, jasje of blazer. Draag hieronder het liefst een shirtje met een v-hals. Combineer met een high waisted legging, skinny, slim of pantalon om het effect van een zandloper extra te versterken. De belangrijkste tip? Zorg voor balans. Als je gaat voor een volumineuze trui, kies dan altijd voor een aansluitende onderkant.Draag liever schoenen met een brede hak dan bijvoorbeeld een stiletto hak, dit staat jou beter.

Het appelfiguur

Heb jij een volle romp, slanke benen en weinig taille? Dan heb jij, zoals dit in de modewereld genoemd wordt, een appelfiguur. Wij noemen het: Sexy! Juist, je hebt vrouwelijke rondingen dus maak er gebruik van. Jij hebt prachtige slanke benen die je mooi kunt accenturen met een bootcut-jeans, een broek met een vette print, een kort rokje of een straight-jeans. Draag een v-hals of een soepel vallend blousje, combineer met een mooie sleehak en you’re ready to go!

Het peerfiguur

Dit figuur komt veel voor en is wederom prachtig. Je hebt smalle schouders, maar voluptueuze heupen en billen. Lucky you, want goede bilpartij is helemaal hot! Dit figuur kan lastig zijn als je de aandacht van je heupen wilt afhalen. Maar wij zijn van mening dat je deze vormen juist op een goede manier kunt showen! If you have it, flaunt it! Show die vrouwelijke rondingen en omarm je figuur zodat je straalt en er op je best uit ziet.

Show je beautiful butt en ga voor high waisted broeken die een vormend effect hebben. Een aansluitende taille is belangrijk. Bootcut of een straight-jeans kun je dragen. Je benen lijken langer en je accentueert meteen je mooie punten. Wil je de focus juist op je heupen leggen? Ga dan voor een skinny-jeans of een legging die je curves extra goed doen uit komen.

Wil je de focus naar een ander deel van je lichaam brengen? Doe dit door meer accent op je bovenlichaam te leggen. Maak daarvoor gebruik van lichte kleuren, mooie patronen en opvallende prints in je bovenkleding. Pak een broek met zakken aan de voorkant en niet aan de zijkant. Ook met uw schoenen kunt u het accent leggen op de lengte van uw benen. Mooie schoenen met een flinke hak zorgen voor precies het juiste effect. Ze zorgen ervoor dat uw benen langer lijken en geven uw gehele lichaam een vrouwelijke uitstraling.

Dit de laatste: Atletische figuren & rechthoekige figuren

Picture by Pinterest

Atletisch figuur

Een vrouw met dit lichaam heeft brede schouders, een smalle taille en smalle heupen. Atletische vrouwen zijn slank, sexy en strak, maar hebben weinig taille. Qua lichaam lijkt dit type veel op de rechthoek, maar verschilt bij de schouders. Met een atletisch figuur zou je het liefst willen dat je er niet als een bodybuilder uit ziet en wil je je vrouwelijkheid benadrukken. Met de juiste kleding is dat heel makkelijk te bereiken! Om meer balans in het lichaam te creëren is het voor het atletische type belangrijk om de schouders minder breed te laten lijken, en vooral accent op de benen of vrouwelijkheid te leggen. Kies dus vooral voor kleding die de aandacht van je schouders afleidt, zoals tops met een ronde-hals. Daarnaast adviseer ik je aandacht op je benen te leggen. Dit kun je doen door broeken te dragen met opvallende prints, details en wassingen. Ga vooral eens voor een lichtere broek in plaats van de donkere.

Qua model jeans raad ik je aan voor een legging of skinny-jeans te gaan. Wat een atletisch type ook goed kan hebben, is een laag op de heup vallende broek die ervoor zorgt dat je bovenlichaam optisch langer lijkt. Bijvoorbeeld een boyfriend-jeans. Een halter top staat je ook leuk!

Rechthoekig figuur

De vrouw met een rechthoekig figuur kenmerkt zich als slank en fabulous, maar met weinig taille. Dit figuurtype zie je bijvoorbeeld terug in de magazines en op de catwalk. Behoor jij tot dit lichaamstype? Dan mag jij in je handjes knijpen. Dit type is in vergelijking met de andere shapes namelijk erg makkelijk om te kleden. Je kunt vele kanten op, het is maar net wat je wilt! Met behulp van je bovenkleding kunt je je schouders meer volume geven. Daarnaast is het een idee om je taille te accentueren door strakke tops of door bijvoorbeeld het dragen van een ceintuur. Of draag een jasje met op je taille de knopen dicht. Je kunt je heupen breder doen ogen door wijde broeken of rokken te dragen, bijvoorbeeld met een hoge taille. Ook zakken op je billen van bijvoorbeeld een jeans, doen het goed voor jou. Met schoenen kan je alle kanten op; sneakers, hakken, laarzen; er past veel bij jouw lichaam!

Dit artikel is de basis van een bepaalde styling. En kan een hulpmiddel zijn als je graag wat inspiratie over kledingstijlen wil opdoen. Wil je met korting shoppen, maak dan gebruik van onze Ulla Popken kortingscodeWeet wel dat het met mode zo is dat je altijd moet dragen wat jij fijn vind en waar jij je prettig bij voelt.