Trends komen en gaan – en dat gaat vaak ook nog eens een stuk sneller dan je dacht. Geen wonder dat we het soms gewoon niet meer kunnen bijhouden en er veel te laat achterkomen dat we bepaalde kledingstukken al lang en breed uit onze kast hadden moeten verbannen. Geen zorgen! Wij houden je graag op de hoogte. Deze kledingstukken kunnen in 2023 écht absoluut niet meer.

ledingstukken kunnen in 2022 écht absoluut niet meer
Bron: High School Musical

Deze kledingstukken kunnen in 2022 écht absoluut niet meer

Oké, we geven toe: sommige van onderstaande kleding(stukken) kunnen nog met gemak een aantal jaren mee. Het is weliswaar ook zonde om het meteen in de prullenbak te gooien als het gewoon nog goed is. Toch zijn er simpelweg een aantal items die op dit moment niet meer on trend zijn. Let op: gooi deze items niet weg als ze nog goed zijn. Want again, trends komen en gaan. (En neem onze mening niet té serieus, want draag vooral waar jij je goed in voelt.)

1.  De witte legging

Op een of andere manier komt de witte legging nooit terug in de mode, maar wordt-ie nog steeds met regelmaat gedragen. Wij zeggen: kies voor een zwarte variant. Want wit… wij voelen de vibe gewoon niet.

2. Fast fashion

Het is tijd om afscheid te nemen van fast fashion. Niet per se één kledingstuk, maar wel eentje die we graag benoemen. We weten allemaal hoe slecht het voor het milieu is om te blijven investeren in fast fashion. Zie dit als hét moment om over te gaan op een volledige garderobe die een stuk langer mee kan. Investeer in items van goede kwaliteit die onder de juiste omstandigheden gemaakt zijn. Zo heb jij er langer plezier van en draag jij ook je steentje bij aan een betere wereld.

3. Sneakersokken in de winter

We durven het haast niet uit te spreken, maar de zomer loopt ten einde en dat betekent dat we binnenkort moeten dealen met minder hoge temperaturen. Laten we onszelf dan dit jaar niet wéér kwellen door de hele winter te kiezen voor sneakersokken. Het kan gewoon best koud worden dus je enkels mogen best bedekt worden om ze warm te houden. Kies dan niet meteen voor kniesokken, maar ga voor een paar leuke opvallende sokken die net hoog genoeg zijn om je enkels lekker warm te houden.

4. Skinny jeans

We know, er zijn nog steeds flink wat vrouwen die blijven zweren bij deze broeken. Toch wijzen alle trends erop dat we beter afscheid kunnen nemen van skinny jeans. Wanneer je door de winkelstraten loopt, zie je enkel nog lossere varianten als de straight leg jeans of mom jeans voorbij komen. En wij snappen eigenlijk ook wel waarom. Het zit een stuk lekkerder dan zo’n mega strakke broek.

5. De driekwartbroek

Als kind liep je vaak rond in driekwartbroeken. Het is namelijk een perfecte keuze voor dagen dat het niet te warm is, maar ook zeker niet koud. Toch is het nu echt een no go om zo’n broek aan te trekken. Je kunt nu beter gaan voor een halflange jurk als je denkt dat het té warm is voor een lange broek. Hou je niet zo van jurken? Dan is een pantalon misschien een goed alternatief voor jou. Kies er dan ook nog eentje die niet te strak zit, want dat zit meteen een stuk lekkerder!