De kapper: de één vindt het een leuk uitje, terwijl de ander met lood in de schoenen de salon binnenstapt. Wanneer je alleen maar je gespleten puntjes eraf wil hebben, gaat er vaak toch een groter stuk af dan je had gehoopt. Goed nieuws: de puntjes kan je gemakkelijk zelf knippen. Dit zijn de stappen:

@JodyFarnsworth Pinterest
@JodyFarnsworth Pinterest

1. Borstel je vochtige haar

Net als bij de kapper is het verstandig om je haar vochtig te maken wanneer je er een stukje af gaat knippen. Zeker wanneer je golvend of krullend haar hebt, is dit belangrijk. Je haar wordt namelijk steil als het nat is, waardoor het makkelijker wordt om op gelijke lengte te knippen. Gebruik een borstel met natuurlijke haren of een metalen kam om de klitten en knopen uit je haar te halen. Houd je borstel even onder de koude kraan om op die manier je haar vochtig te maken.

2. Gebruik een kleine kam om een pluk haar te pakken

Nadat je je haar hebt geborsteld, gebruik je een kleine kam om een pluk haar te pakken. Pak een pluk van ongeveer 3 centimeter lang. Begin aan de ene kant van je hoofd en werk daarna toe naar de andere kant. Zo houd je het beste bij welke plukken je al bijgeknipt hebt.

3. Houd de pluk tussen je wijsvinger en middelvinger

Pak de pluk haar bovenaan je hoofd vast tussen je wijsvinger en je middelvinger. Strijk vervolgens met je vingers de pluk strak naar beneden toe. Het is belangrijk dat je de pluk strak vast hebt, zodat je je haar niet ongelijk gaat knippen. Houd ongeveer 3 centimeter over aan de onderkant.

4. Knip 1 à 2 centimeter van de pluk af

Nu je de pluk goed strak vasthebt, is het tijd om de gespleten punten eraf te knippen. Knip loodrecht op de pluk zodat je haar gelijkmatig wordt. Wanneer je 1 à 2 centimeter van je haar afknipt, heb je de meeste gespleten punten wel te pakken. Begin niet te enthousiast met knippen: je kan er altijd nog een stukje afknippen, als die 2 centimeter niet genoeg was.

5. Herhaal het proces

Wanneer je de smaak te pakken hebt, herhaal je dit proces met je andere plukken haar. Gebruik de eerste pluk die je hebt geknipt als voorbeeld zodat je weet hoeveel je ongeveer moet afknippen. Gebruik eventueel haarspeldjes of elastiekjes om de plukken die je al hebt geknipt, apart te houden. Good luck!

Wist jij dat je nooit met nat haar moet gaan slapen? Lees hier waarom!