We hebben het allemaal wel eens gedaan: na een fijne vrijpartij trok je een van zijn overhemden aan. Natuurlijk weten we allemaal best dat dit eigenlijk heel cliché is en veel te veel “net-als-in-de-film”, maar het blijft gewoon heel lekker. Het is op dat moment makkelijk, je voelt je er sexy in en hij vindt het top. Hij ziet namelijk zijn overhemd maar dan nog mooier dan hoe hij het ooit gedragen heeft. Namelijk met jou erin. Dus cliché of niet, lekker blijven doen.

FEMFEM overhemd

Rijke vrouwen knoopjes

Maar is je nooit opgevallen, toen je zo’n mannenshirt aantrok, dat er iets anders is dan bij jouw blouse? De knopen van het mannenshirt zijn namelijk tegenovergesteld aan die van ons. Dit is niet zomaar toevallig: het is al zo sinds de 13e eeuw, toen de knoopjes voor het eerst op zo’n manier gebruikt werden. In die tijd was het zo dat alleen de vrouwen die een rijke man gehuwd waren of op andere wijze aan veel geld kwamen, een blouse met knoopjes droegen. Om te laten zien dat je als vrouw inderdaad rijk was zat de sluiting tegenovergesteld aan de sluiting mannen. Dit was namelijk een lastigere kant om te sluiten, maar welgestelde vrouwen lieten zich aankleden door hun kamermeisjes. Die meisjes stonden dan recht voor je en de meeste van hen waren rechtshandig. Voor hen was dit dan makkelijker. Dan deden ze fijn de knoopjes voor je dicht.

Ondanks dat de meeste van ons geen kamermeisje meer hebben en we zelf onze knoopjes altijd dicht doen, mag je ze bij hem gerust open laten. Heeft hij geen problemen mee.