We hebben allemaal een perfect plaatje in ons hoofd als het gaat om samen met je lover in slaap vallen. Het lijkt hopeloos romantisch om in zijn armen in slaap te vallen, om vervolgens de ochtend daarna elkaar verliefd in de ogen aan te kijken. Niets is minder waar: want de realiteit is negen van de tien keer heel anders. Opvliegers, kramp, scheetjes moeten laten en beklemd gevoel..

fem-fem-knuffelen-bed

Apart slapen

Het is algemeen bekend dat knuffelen de aanmaak van het hormoon oxytocin stimuleert, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Dat gezegd hebbende lijkt het dus logisch dat je iedere avond zoveel mogelijk knuffelt om lekker in slaap te kunnen vallen. Werkelijkheid? Dit hoeft helemaal niet om toch een heerlijke nachtrust te kunnen hebben.

Van de stellen die samen slapen, knuffelt er maar dertien procent intiem tijdens het slapen. Daartegenover staat ruim 63 procent die elkaar met geen vinger aanraken als ze naar dromenland gaan.  Het schijnt namelijk dat 50 procent meer verstoring van je slaap veroorzaakt dan als je alleen in bed ligt. Bovendien is het normaal om te bewegen in je slaap, dus mocht je een lichte slaper zijn, wordt je wel constant wakker van het gedraai van je partner.

Middenweg

Is het dan zo dat je nooit meer met je partner kan slapen? Welnee, natuurlijk niet. Je kan altijd van te voren een heerlijke knuffelsessie houden voor het slapen gaan, om je vervolgens om te draaien voor een lekkere nachtrust. Door het gelukshormoon wat je krijgt van knuffelen zul je binnen mum van tijd in slaap doezelen. Je kan er natuurlijk ook altijd nog kiezen om handje in handje te slapen met je partner (way to cute). 

Tot slot, het kan natuurlijk zijn dat voor jullie knuffelen wel heel goed werkt en je lekker tegen elkaar in slaap valt. Good for you! Vooral dat heerlijk blijven doen met elkaar.

Lees ook: zo zie je of hij goed is in bed