Weekend doorgebracht met lekker veel IJwitjes en glazen ijskoude Chardo? Sounds like an excellent weekend maar jouw lever heeft hierdoor wel wat te verduren gehad. Geen zorg, koffie is de oplossing!

koffie goed voor lever FEM FEM

Volgens professoren van de Universiteit van South Hampton wordt je lever gelukkig van de kopjes koffie die je de dag(en) erna drinkt. Twee koppen koffie per dag zorgt er voor dat het risico op lever cirrose (verharding van het orgaan) tegengaat. Cirrose is een aandoening die ontstaat door vergiftiging van je lever – iets waar drank uiteraard de oorzaak van kan zijn, vooral bij overmatig en frequent gebruik.

Het onderzoek

Afijn, te veel gedronken? Jouw oplossing blijkt dus gewoon te vinden bij de koffiezaak bij jou om de hoek. De studie, waar 500.000 mannen en vrouwen aan meededen, liet zien dat koffie een positief effect had op ons lever. Het risico op verharding daalde met bijna vijftig procent.

Dus pak gerust die derde (of vierde) bak koffie vandaag. Al helemaal als de hoeveelheid alcohol afgelopen weekend is geëscaleerd.

Voor de liefhebber (vooral met warm weer): Oreo ijskoffie!