Als je into astrology bent herken je dit vast: je zoekt het sterrenbeeld van ieder mogelijke celeb op. Nu kwamen we er bij toeval achter dat onze koning Willem-Alexander en koningin Maxima Zorreguieta allebei hetzelfde sterrenbeeld hebben. Beide zijn namelijk stier, en laat dit nu het één en ander verklaren.

Waarom je iemand met hetzelfde sterrenbeeld moet daten

Dus je bent met iemand aan het daten, en diegene heeft hetzelfde sterrenbeeld als jij. Woah! Soms kan het wat *vreemd* zijn om je eigen sterrenbeeld te daten. Het kan wat egoïstisch aanvoelen, want is het niet iets als jezelf daten? Of je tweelingbroer? Om eerlijk te zijn, het kan een eye-opener zijn! We leggen je uit waarom deze connectie letterlijk in de sterren geschreven kan zijn.

We kunnen er heel kort over zijn, je hebt namelijk dezelfde kijk op het leven. Als je hetzelfde sterrenbeeld als iemand hebt, deel je heel veel overeenkomsten. Het is hoogstwaarschijnlijk zo dat je hetzelfde energielevel deelt, basisbehoeften en temperament. Je kijk op het leven is vaak ook gelijk. Kortom, jullie vibe matcht gewoon en jullie lichamen en ritmes zijn in sync.

Je communiceert op dezelfde manier

Er is een grote kans dat je analyseert, grapjes maakt, denkt en plannen maakt op dezelfde manier. Laten we een kijkje nemen naar de astrologische reden hierachter: terwijl de zon zich door de dierenriem beweegt, blijft Mercury redelijk dichtbij. Mercury (de planeet van de communicatie) is nooit meer dan 28 graden van de zon verwijderd. Dat betekent dat in je geboortehoroscoop, je Mercury teken hetzelfde, of een vóór of na, je sterrenbeeld is. Stel je voor: je bent een stier als Willem-Alexander en Maxima, dan zal je Mercury teken stier, ram of tweeling zijn.

Dit betekent dat wanneer je iemand met hetzelfde sterrenbeeld date, de kans groot is dat je hetzelfde Mercury teken hebt. Dit betekent vervolgens weer dat je elkaar meeegaaaa goed begrijpt. Gaat dit alles je iets te snel? Eerder schreven we een spoedcursus over astrologie!

Het koningspaar

Het Nederlandse koningspaar is allebei stier. Dit is overduidelijk te merken, want beide zijn geduldig, warmhartig en betrouwbaar. Mensen voelen zich al snel comfortabel in het gezelschap van een stier en dit is ook zo bij Willem-Alexander en Maxima. A made made in the stars!

Lees ook: Dingen die je herkent als je met astrologie bezig bent