Een kookboek over koken met zaad. Nee, niet met lijnzaad, sesamzaad of maanzaad maar ja… je raadt het al. Wij hebben het ook niet verzonnen hoor!

kookboek mannen zaad

Bijzonder creatief

Een chef-kok probeert altijd zo creatief mogelijk te zijn. Chef-koks proberen nieuwe recepten, nieuwe technieken én nieuwe ingrediënten. Kookboekenschrijver Paul ‘Fotie’ Photenhauer nam dat laatste wel heel erg serieus. Hij heeft namelijk een kookboek geschreven over koken met het witte goedje van de man.

Naast de standaard opties als uitspugen en doorslikken brengt chef-kok Paul een derde, namelijk koken. Ja, echt waar. In zijn gerechten gebruikt hij echt het bekende witte goedje. In zijn boek Natural Harvest staan 25 recepten die je kan maken met het mannelijk goedje van je partner als extra ingrediënt. Van oesters tot pudding en van koffie tot kaviaar. Maar de vraag is: waarom? Het witte goedje van de man zou voedzaam zijn en een rijke smaak geven. En het kost helemaal niks, misschien een beetje energie!

Trekken in de keuken

Over de bereiding van de gerechten is het kookboek vrij duidelijk: het moet eigenlijk à la minute de pan in. Dit betekent dat je dus tijdens het koken eh… aan de slag moet. Hoe je dat als man zijnde precies wil gaan doen, is uiteraard aan hem zelf. Wij vinden het in ieder geval behoorlijk bijzonder en allesbehalve tasty klinken. Maar goed, hilarisch is het wel.

Zelf zouden we niet aanraden om deze gerechten te bereiden wanneer familie en vrienden langskomen, maar ieder zijn ding natuurlijk. Wel is het een grappig en origineel cadeau voor iemand die hier wel om kan lachen. Je scoort dit hilarische boek, genaamd Natural Harvest, gewoon via Bol.com. Wil je het nog leuker maken? Naast het boek met kook gerechten heeft Photenhauer ook een boek met zaad-cocktails. Bijzonder.