Op het internet wordt van alles geschreven over brood. Maar wat gebeurd er eigenlijk als je helemaal geen brood meer eet? Brood is toch juist een belangrijke bron van jodium?  Dat klopt allemaal en daarom mag je af en toe  te genieten van een lekker bammetje. Want zeg nou zelf: brood is toch hartstikke lekker?

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood is een bewuster en gezonder alternatief voor echte broodliefhebbers. Het bevat 3 keer zo weinig koolhydraten in vergelijking met een sneetje volkoren brood. Daar tegenover staat dat het brood veel meer eiwitten en vezels bevatten. Deze eiwitten en vezels zorgen voor een verzadigend gevoel.
Koolhydraatarm brood is te verkrijgen in bijna elke supermarkt, maar het is nog veel lekker om het zelf te maken natuurlijk! Koolhydraat arm brood is geschikt voor iedereen die bewuster met zijn voeding bezig wil zijn. En als je wil afvallen, is het natuurlijk ideaal!

Ingrediënten voor 1 koolhydraatarm brood

 • 125 gram zonnebloempitten
 • 250 ml Griekse yoghurt
 • 6 eieren
 • 100 gram gebroken lijnzaad
 • 75 gram sesamzaad
 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 2 tl zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl zout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet met wat olijfolie de bakvorm goed in. Maal ondertussen de zonnebloempitten fijn in een keukenmachine totdat er een fijne massa ontstaat. Verhit ondertussen in een steelpannetje de roomboter op laag vuur. Zorg ervoor dat de roomboter geleidelijk gaat smelten.
 2. Pak een grote beslagkom. Meng hierin de gemaalde zonnebloempitten, de griekse yoghurt, de eieren, het lijnzaad, het sesamzaad en het zelfrijzend bakmeel. Meng het deeg goed door elkaar heen totdat er een fijne massa ontstaat. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter en het zout toe. Meng het geheel goed door elkaar heen. Giet vervolgens het broodmengsel over in de bakvorm.
 3. Bak het koolhydraat arme brood gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer tijdig of het brood niet aanbakt. Doe hierna aluminum folie om de bakvorm heen en laat het koolhydraat arme brood gedurende 30 minuten door garen in de voorverwarmde oven.
 4. Controleer vervolgens met behulp van een saté prikker of het koolhydraat arme brood gaar is. Haal daarna het brood uit de oven en laat gedurende 15 minuten afkoelen.

Koolhydraatarm brood is geschikt voor bij het ontbijt of om mee te nemen onderweg. Wanneer het afgekoeld is kan je het serveren met gerookte kip en avocado. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

koolhydraat-arm-brood-femfem