Klakkeloos aanschaffen wat leuk stond bij een ander of wat populair is, is zonde. Niet bij iedereen passen immers dezelfde dingen. Let op je eigen stijl bij het shoppen van kleding en accessoires als sieraden én naar je figuur en welke kleuren goed bij je staan. Toch zijn er een aantal handige trucjes om te checken of je het perfecte kledingstuk of sieraad aanschaft. Wat je stijl of voorkeur ook zijn, met deze tips kom je sowieso met een goed item thuis.

freestocks-org-_3Q3tsJ01nc-unsplash shoptips 1000

Kledingstukken

Losse draadjes, slecht gestikte stoffen waardoor ze scheef trekken of prints die niet goed aansluiten en materialen waar je nekharen al van overeind gaan staan als je ze aanraakt: allemaal signalen dat je een kledingstuk beter kunt laten liggen. Elk merk heeft weer een andere pasvorm en de maten onderling verschillen heel erg qua hoe ze vallen. Onze tip? Let niet op of het een 34 of 40 is maar sta stil bij hoe het kledingstuk echt staat. Het moeilijkste item voor vrouwen om te shoppen is doorgaans de broek. Naast dat de vorm van je figuur hier heel erg van belang is, zijn er nog wat aantal andere punten waar je op moet letten. Sluit de rits soepel en zit deze mooi in het midden van de broek, zijn de pijpen mooi gestikt of trekken ze scheef (ook wel een zogenaamde draaipijp genoemd)?  Onze tip: bij Rosner broeken zit je qua kwaliteit altijd goed. Verder is het natuurlijk belangrijk dat een kledingstuk de juiste fit heeft. Te strak is nooit een goede keuze: kies liever een maatje groter als je twijfelt.

Schoenen

Hoewel wij van mening zijn dat een goede schoen wel een prijskaartje mag hebben, je loopt er immers op en het vormt je voeten, heeft niet iedereen het budget om er veel geld aan uit te geven. Wat zijn de punten waar je hoe dan ook op moet letten bij het aanschaffen van een schoen? Sta er bij stil of de schoen écht fijn aanvoelt bij het passen en neem hierbij in ogenschouw of je voeten warm of vermoeid en dus waarschijnlijk opgezet zijn. Verder moet je erop letten dat een zool buigbaar is zodat je prettig erop kunt lopen én of de afwerking goed is. Even wat stappen doen op de schoen is aan te raden omdat je dan echt merkt hoe het item zit.

Sieraden

Hoeveel je betaalt voor een sieraad staat nauw in verbintenis met de kwaliteit die je krijgt. Ga je voor echt goud of zilver? Dan kost het wel even wat duurder dan bijoux. Hetzelfde geldt natuurlijk voor stenen die bij sieraden gebruikt zijn. Wanneer je een sieraad koopt, is het verstandig om te letten op de materialen maar ook of de sluitingen goed werken, steentjes stevig vast zijn geplaatst en de algehele afwerking netjes is. Oorbellen verdienen extra aandacht aangezien je dat uit hygiënisch oogpunt niet altijd makkelijk kunt terugbrengen.