Gisteravond konden we weer genieten van een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. Alisha (28) en Noud (30) zijn samen op zoek naar een huis. Maarja, op welke locatie ze willen gaan wonen… daar zijn ze het nog niet helemaal over eens.

Kopen zonder kijken Noah en alisha
Bron: Kopen zonder Kijken

Eindhoven of Tilburg?

Het Brabantse stel woont momenteel in Eindhoven. Echter, of ze daar ook willen blijven is nog wel even een dingetje. Ze kunnen het namelijk niet eens worden. Noud is opgegroeid in Tilburg, en wil daar heel graag weer gaan wonen. Alisha denkt daar heel anders over, vertrekken uit Eindhoven ziet ze totaal niet zitten. Tja, ze maken het de makelaar van het programma, Alex van Keulen, niet gemakkelijk.

“Het is best lastig om samen een huis te zoeken als de één voorkeur heeft voor Tilburg, en de ander voor Eindhoven”, legt Noud uit. En dat is zacht uitgedrukt. Martijn Krabbé reageert: “Je omschrijft nu ons grootste probleem voor de komende maanden.” Vooral die van de makelaar. Martijn vraagt Alisha of ze niet misschien tóch weg zou willen uit Eindhoven. “Liever niet”, is daarop het antwoord. Het is ook lastig, verhuizen betekent vaak ook een deel van je leven omgooien. Zeker als je vrienden, familie en werk gevestigd is in een bepaalde stad. Maarja, wat als je leven zich afspeelt in een andere stad dan het leven van je relatie. Alisha heeft namelijk alles in Eindhoven, maar Noud heeft alles in Tilburg. Moeilijk.

Wensenlijst

Naast dat de locatie een probleem is, vinden kijkers ook het wensenlijstje van het stel erg hilarisch. Bob Sikkes (klusser) en Roos Reedijk (interieurstylist) gaan bij Alisha en Noud op bezoek om de wensen te bespreken. Daar bleek nogal wat op te staan. Eisen als ‘minimaal 120 vierkante meter’, ‘een klimaatkast voor de wijn’, een ‘sfeervolle staat’, en ook de prijs van het huis waren wat optimistisch. Makelaar Alex moet de verwachtingen toch even wat temperen.

Eindstand

En jawel, het is de makelaar toch weer gelukt. Het antwoord op de hamvraag: het is Tilburg geworden. Noud is direct ontzettend enthousiast zodra hij het door heeft, bij Alisha moet het nog even landen. Hoewel ze het haar partner ontzettend gunt, geeft ze toe toch een traantje te hebben gelaten. “Alle emotie kwam eruit, maar we hebben een huis en dat was uiteindelijk het doel”.

Klik hier voor meer artikelen over Kopen Zonder Kijken.