Heb jij nog een kappersafspraak staan en ben je toe aan een geheel nieuwe coupe? Dan is de curtain cut misschien hét ideale korte herfstkapsel voor jou. Deze coupe is een enorme hit op Instagram en zien we dus steeds vaker voorbij komen. Wij vertellen je precies hoe deze coupe eruit ziet – en hoe je ‘m het beste kunt stijlen.

De herfsttrend van 2022

Volgens stylisten zien we dit najaar een compleet nieuwe trend op het gebied van haar voorbij komen. Het korte herfstkapsel, ook wel curtain cut genoemd, wint aan populariteit en wordt steeds vaker aangevraagd bij de kapper. Deze variant op een bob staat veel mensen goed en zorgt ervoor dat je gezicht op een langere manier uitkomt. De bob wordt op één lengte geknipt en is aan de voorkan dus vaak iets langer dan aan de achterkant. De lokken aan de voorkant moeten goed in je gezicht vallen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bec Wyatt (@hairbybec)

Hoe stijl je ‘m?

We horen je denken: met zo’n bob kan je je wekker wel een halfuur eerder zetten, want dat gaat je tijd kosten. Gelukkig valt dat reuze mee en ben je waarschijnlijk niet veel langer dan normaal bezig. Gelukkig maar, want die donkere ochtenden zijn al zwaar genoeg.

Na het wassen moet je het namelijk alleen op de juiste manier droog föhnen. Het grootste pluspunt aan een korte coupe is natuurlijk dat je niet zo lang bezig bent met föhnen. Droog föhnen doe je trouwens in een neerwaartse beweging met eventueel behulp van een borstel. Zorg ervoor dat je haarpunten naar je gezicht wijzen. Voor je ’t weet ben je klaar om de deur uit te lopen.

Lees ook: Deze items maken je herfstgarderobe compleet