Prinses Amalia is nog maar net 19 jaar en zit nog vol op in de studieboeken, maar wordt nu al voorbereid op het grote moment: haar toekomst als koningin van Nederland. Eén van de voorbereidingen die daarbij hoort, is een bezoek aan de Cariben. Maar hoeveel kost zo’n gigantische reis?

Koninklijk Huis Oranjes Cariben reis kosten
Bron: RVD

Oranjes in de Cariben

Muziekje hier en dansjes daar, zomerse kiekjes en heerlijke lokale lekkernijen: de laatste paar dagen zien we dit massaal op ons beeldscherm. De Oranjes zijn namelijk op bezoek naar de Cariben. Prinses Amalia studeert sinds september Politics, Psychology, Law and Economics op de Universiteit van Amsterdam. Druk heeft ze het dus al, maar nu is ze even twee weken weg naar de Cariben… maar waarom?

Doel van het bezoek

Hoewel het zonnetje natuurlijk mooi meegenomen is, zijn Amalia en haar ouders niet afgereisd naar de Cariben voor een heerlijke vakantie. Het is de uiteraard de uitgelezen kans voor de prinses om kennis te maken met het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk. Door de plekken met haar ouders te bezoeken, leert ze bewoners, cultuur en geschiedenis kennen. Een onderdeel die hoort bij de voorbereiding op haar toekomst als koningin van ons kikkerlandje.

Je kan je ook wel voorstellen dat zo’n reis naar de Cariben (Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba) nog heel wat geld kost. Eén vliegticket naar Curaçao is al reteduur, laat staan wanneer je naar zes verschillende eilanden gaat. Maar hoeveel kost zo’n reis precies?

Een hoop poen

Zo’n reis is natuurlijk geen koopje. Naast de super dure vliegtickets moet bijvoorbeeld het vervoer van de Oranjes, het personeel en de beveiliging betaald worden. Daarnaast moeten ze ergens verblijven, eten… we kunnen zo úren door ratelen. Dus, geen goedkoop reisje maken die Oranjes.

Hoeveel de reis precies heeft gekost, is niet bekend — dat meldt NU.nl. Volgens de RVD hebben zij wel een inschatting kunnen maken. Het bezoeken van zes eiland in 2023 heeft een bedrag van 80.000 euro. Dat is inclusief de vliegkosten. “En dat van ons belastinggeld” — comments incoming…