Je hoeft maar 5 minuutjes buiten te zijn en je neus is bijna net zo rood als Rudolph en ontzettend koud. Ook binnen heb je hier vaak last van. Alles is lekker warm, enkel je neus heeft een mutsje nodig. Alhoewel je misschien denkt dat dit betekent dat je het gewoon koud hebt, blijkt dit toch een hele andere oorzaak te hebben.

koude-neus-betekenis-femfem

Work-a-holic

Het is niet gek dat jij een koude neus hebt wanneer het buiten -3 is. Maar heb jij hier ook regelmatig binnen last van?¬†Uit onderzoek is gebleken dat het dan wel eens kan betekenen dat je te hard werkt. The Telegraph laat weten dat wetenschappers 14 vrijwilligers hebben onderzocht door middel van warmte-camera’s, waaraan ze konden zien wanneer bepaalde lichaamsdelen warm of juist koud zijn.

Het onderzoek

Deze vrijwilligers kregen verschillende taken voorgeschoteld. Nu bleek dus dat de vrijwilligers die moeite met de taken hadden een veel koudere neus hadden dan degene die er totaal geen moeite mee hadden. Hoe kan dit nu? Wanneer je hard moet nadenken, stroomt er meer bloed naar je hersenen. Maar dit betekent ook dat er minder bloed naar de uiteinden van je lichaam gaat, zoals je neus of je vingers. Wanneer je hier eens in de zoveel tijd last van hebt, is het niets om je zorgen over te maken. Een beetje uitdaging kan geen kwaad, toch? Maar wanneer jij regelmatig last hebt van een koude neus of koude vingers, moet je toch eens nagaan of je niet te veel hooi op je vork neemt en dat je het misschien eventjes rustig aan moet doen.

Gelukkig zijn er heel veel leuke manieren om je stress te helpen verminderen.