Mocht je de Kardashians volgen, dan weet je dat Kourtney het meeste bezig is met gezondheid en eten. Op haar 43e leeftijd ziet er dan ook nog steeds geweldig uit én dat heeft ze aan haar eetstijl (maar ook botox en fillers) te danken. Ze heeft dan nu ook haar favoriete healthy snack met ons gedeeld. Enne, dat maakt ze met boerenkool. Ew, boerenkool?

Boerenkool chips Kourtney Kardashian
Bron: @kourtneykardashian

Healthy snack met boerenkool

Boerenkool: je vindt het lekker of je vindt het verschrikkelijk. Mocht je bij de ik-vind-boerenkool-verschrikkelijk horen dan is dat jammer, deze groente is namelijk mega gezond! Boerenkool bevat bijna alle vitamines en mineralen en is vooral rijk aan vitamine A, B2, B6 C, foliumzuur en calcium. Daarom heeft deze groente zich op de kaart weten te zetten als superfood.

Maar misschien hebben wij wel een manier gevonden zodat jij toch aan je boerenkool (én dus vitamines en mineralen) komt. Kourtney Kardashian heeft namelijk haar favoriete healthy snack met ons gedeeld: boerenkoolchips. Boerenkoolchips zijn misschien geen vervanging voor échte chips, maar ze zijn net zo verslavend als we Kourtney’s woorden mogen geloven.

Ze zijn luchtig, ze zijn knapperig, ze zijn aards, ze zijn zout. Enne, ze hebben een beetje kruidige smaak waardoor het o zo gemakkelijk is om er een heel kommetje van op te eten, volledig schuldvrij. Want deze boerenkoolchips van Kourtney zijn super gezond!

Ingrediënten

1 eetlepel avocado-olie
2 eetlepels Cajun-kruiden (of gerookte paprika, cayennepeper, zwarte peper gebruiken)
4 kopjes boerenkoolbladeren (verpakt), gesteeld en in stukjes ter grootte van chips

Recept

1. Verwarm de oven voor op 350 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
2. Meng in een grote kom de avocado-olie en Cajun-kruiden
3. Voeg de boerenkoolbladeren toe en masseer alles om de smaken samen te voegen
4. Spreid de boerenkool uit op de bakplaat en laat ruimte tussen de bladeren zodat ze gelijkmatig krokant kunnen worden
5. Rooster 15 tot 17 minuten. Zorg ervoor dat je controleert of ze niet aanbranden – alle ovens zijn namelijk anders
6. Geniet ervan!

Boerenkool chips Kourtney Kardashian
Bron: Poosh