Iedereen weet heel goed wat je wél moet doen tijdens het wassen van je make-up kwasten. Maar wat mag je echt niet doen met dit pluizige voorwerp? Wij willen voorkomen dat jij je hele nieuwe set kwasten uiteindelijk in de prullenbak moet gooien. Dit zijn de dingen die je echt niet mag doen tijdens het wassen van je kwasten.

Bron: Unsplash

Wat je echt niet mag doen tijdens het wassen van je kwasten

Dit zijn de 3 don’ts voor het wassen van je kwasten.

1. Met heet water wassen

De gedachte om alles met heet water te wassen, omdat het dan het best reinigt heeft iedereen wel. Nou, doe dat maar niet met je kwasten. Ze gaan anders stuk schat! Door het hete water zullen je houten kwasten gaan scheuren en zien ze er niet meer zo mooi uit. Daar zit je dan met lelijke kwasten. Lelijke kwasten is misschien niet eens het ergste. De lijm wat ervoor zorgt dat het boven- en onderstuk aan elkaar vast blijft zitten, kan door heet water oplossen. Raad eens wat er dan gebeurt, alles valt uit elkaar! So babe please, don’t do this.

2. 1x per maand schoonmaken

De echte make-up lovers denken nu, doen mensen dit echt?! Het antwoord is: ja! Heel veel vrouwen wassen helemaal niet hun kwasten, tenzij ze echt vies zijn. Het wordt eigenlijk aangeraden om elke keer wanneer jij je kwasten gebruikt ze ook direct te schoon te maken. Maar wie gaat dat nou elke dag doen? Tip: was je kwasten om de twee weken. We know, te veel werk he? Toch doen, anders breng je steeds heel veel bacteriën aan op je gezicht, iieewl.

3. Te hard duwen of stampen

Je wil dat je kwasten zo snel mogelijk drogen, maar toch moet je even geduld hebben. Het wrijven en stampen van je kwast op een handdoek zal het opdroog proces niet sneller laten verlopen. Waar het wel voor kan zorgen, is dat de haren beetje bij beetje zullen uitvallen. Dat wil je toch niet? En nee, ook niet je föhn erbij pakken want dan gaan de haren schuin opdrogen.

Wist jij al van deze don’ts? Zo niet, voeg ze dan asap aan je routine toe. Met deze 3 don’ts gaan je kwasten zeker lang mee en behoud jij ook nog eens je nice skin.