Je kwetsbaar opstellen…het is vaak best wel ‘eng’. Het is dus helemaal niet zo gek als jij hier moeite mee hebt. Raar is het niet, maar wel erg zonde! Zolang jij je namelijk niet kwetsbaar opstelt, ga je het leven namelijk uit de weg volgens¬†bekende psycholoog Bren√© Brown. Je zit jezelf dus alleen maar dwars door je niet volledig open te stellen. Kom dus eens uit je schulp en wees kwetsbaar. Kwetsbaarheid is de basis van alle mooie dingen van het leven, zoals liefde happiness en vertrouwen. Dus hupsa, probeer je de volgende keer wat kwetsbaarder op te stellen. Wij geven je wat tips.

Moeite je kwetsbaar op te stellen? Met deze tips lukt het je FEM FEM

Twee verschillende groepen

Tijdens haar onderzoek ontdekte Brown een patroon. Er zijn namelijk twee groepen mensen: mensen die het gevoel hebben geaccepteerde en geliefd te worden, en mensen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen. Je kunt het voor jezelf ook wel bedenken, je behoort natuurlijk het liefst tot de eerste groep. De personen uit de eerste groep hadden een aantal dingen met elkaar gemeen, namelijk: ze durfden zichzelf te zijn, ze durfden imperfect te zijn, ze waren aardig naar zichzelf en anderen, en je raad het al: ze durfden zich kwetsbaar op te stellen.

Omarm het

Het is de kunst om kwetsbaarheid niet te zien als een obstakel, of iets wat je niet durft, maar als een noodzaak. Zonder je kwetsbaar op te stellen kun je nooit een diepere connectie met iemand krijgen. Fouten maken is menselijk, het gebeurt elke dag bij iedereen. Zie het juist als iets moois wanneer jij je kwetsbaar opstelt naar iemand en wees dan ook trots op jezelf. Krijg je niet de gewenste reactie terug? Jammer dan (vooral voor diegene), omarm het feit dat jij je kwetsbaar hebt opgesteld en move on. Het is vaak maar beter om dit dan meteen te weten, dan wanneer je er nog wekenlang omheen zit te draaien en hoopt op iets wat (misschien) toch nooit zal gaan komen. Als je wel de gewenste reactie krijgt, zal je super blij zijn dat je eindelijk een keer ‘risico’ hebt genomen en durf je dit in het vervolg ook vaker te doen.

Take the risk

Neem een keer dat risico in je leven. Hoe groter het risico is, hoe blijer je bent als het uiteindelijk goed uitpakt. Durf jezelf volledig open te stellen, alleen op deze manier zal je iemand echt leren kennen en meer diepgang voelen. Of het nou gaat om situaties op werk, in de liefde of iets anders, stel je eens kwetsbaar op! Bang om dat ene appje te sturen naar je lover of degene met wie je aan het daten bent? Do it! Beter dan jezelf altijd maar blijven af te vragen wat er was gebeurd als je het wel had gedaan….take the risk!

Lees ook: Wat betekent jouw relatie: scharrel, twarrel of kwarrel?