Je kunt nog zo’n knappe date hebben, maar wanneer je er niet mee kunt lachen is er niet veel aan. Leuk om naar te kijken, maar dat was het.

Humor belangrijker dan looks

Uit onderzoek van Parship is dan ook gebleken dat 8 op de 10 ondervraagden liever een partner heeft waarmee ze kunnen lachen, dan iemand met goede looks. Parship heeft duizend respondenten ondervraagd in de leeftijd van 18 tot 80 jaar. 88% gaf bovendien aan humor te verkiezen boven geld. Het ontbreken van humor op een eerste date kan zelfs de doorslag zijn om niet op een vervolgdate te gaan.

Lachen is gezond

Wanneer heb je voor het laatst écht heel hard gelachen? Denk eens terug aan dat moment. Waarschijnlijk voelde je je toen intens gelukkig en dacht je niet aan de stress op je werk. Wanneer je heel hard lacht, maken je hersenen endorfine vrij, een stofje waar jij je gelukkig van gaat voelen. Bovendien vermindert lachen stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. Dit stofje waardoor we ons gelukkig voelen, zorgt er waarschijnlijk ook voor dat we een man met humor belangrijker vinden dan de looks of zijn status. We verbinden dit geluk aan de humor.

humor-lachen-aantrekkelijk-femfem

Het soort lach

De humor van je date wordt een stuk minder aantrekkelijk wanneer jij zijn lach niet leuk vindt, of zelfs irritant. Zijn grappen kunnen nog zo leuk zijn, als hij knort, heel hard lacht of een onverzorgd gebit heeft is die lach ineens niet meer zo aantrekkelijk. Maar ook dit verschilt natuurlijk per persoon. Het komt er in ieder geval op neer dat je nog zo blut kunt zijn en er echt niet uit hoeft te zien als Miss Universe, als jij een goede portie humor hebt ben je een stuk aantrekkelijker. Haal die lach dus lekker vaak tevoorschijn, want zeg nu zelf, het leven is toch een stuk leuker wanneer we met zijn allen een stuk vaker zouden lachen!

En om alvast goed te beginnen: de film ‘Girls Night Out’ draait nu in de bios en hij is hilarisch.

Lees ook:

Tips voor een stralend en gezond gebit, zoals de tandarts predikt!