Gedumpt worden is pijnlijk en al helemaal als je het niet ziet aankomen. Je zelfvertrouwen zakt naar beneden, je voelt je ellendig en ontiegelijk gekwetst – het maakt niet uit hoe het gebeurt, je kan er behoorlijk overstuur door raken. Maar in de categorie ‘hoe het gebeurt’ willen we het toch heel even hebben over hoe je het vooral níet moet doen mocht je van plan zijn om het uit te maken met iemand want kijk, de ander zal het sowieso niet leuk vinden maar maak het vooral niet nóg vervelender door het op een respectloze manier te doen.

laf manier dumpen FEM FEM

1. Via een appje

Om gelijk maar met het domst van allemaal te beginnen. Tuurlijk, we snappen heus dat het eng is om dit face-to-face te doen maar come on, het uitmaken via een appje is echt not done. Het is onvolwassen en respectloos. Als je de moeite hebt genomen om met iemand af te spreken moet je ook de moeite nemen om op een normale manier uit te leggen waarom je besluit om er een punt achter te zetten. Dat verdient de ander namelijk omdat ook zij tijd hebben geïnvesteerd in jou.

2. Je wordt genegeerd

Oftewel het bekende ghosting. Ook dit is ontiegelijk pijnlijk want het komt erop neer dat je opeens niks meer hoort en dus krijg je geen enkele verklaring waarom iemand het niet meer ziet zitten. Wat ook echt vervelend is aan ghosting en WhatsApp is het probleem van de blauwe vinkjes en dat je kan zien of iemand online is. Je ziet dus gewoon dat ze jouw bericht hebben gelezen en toch doen ze geen moeite om iets van zich te laten horen. Laf keer honderd.

3. Via een gemeenschappelijke vriend

Ja echt, ook dit gebeurt wel eens. Je wordt via een vriend of vriendin van diegene met wie je aan het daten was gedumpt. Het begint vaak door een verspreking waardoor je natuurlijk met allerlei vragen komt en erachter komt dat de man of vrouw waar jij de laatste tijd jouw vrije uurtjes mee spendeert het totaal niet ziet zitten en van plan is om het af te kappen.

 4. Na de seks

Je bent al een tijd met iemand aan het daten, alles gaat goed en je besluit ook eindelijk samen naar bed te gaan. Maar na de seks is het opeens anders. Jullie spreken elkaar nauwelijks meer, alle berichtjes die je krijgt zijn kortaf en je bent helemaal in de war want je dacht dat jullie het zo leuk hadden samen en ja hoor, opeens wordt je gedumpt waardoor je je afvraagt of je gedumpt wordt wegens je bedprestaties of was het gewoon een ego ding om te zien of hij of haar jou het bed in kon krijgen? Whatever it is, het zorgt er in ieder geval voor dat jij je zwaar ka-u-tee voelt.

Afijn, je bent dus gedumpt. Gelukkig is er een manier om er weer snel overheen te komen.