Goede hoop voor singles. Ondanks dat jij misschien denkt dat je ‘de ware’ nooit meer tegen zal komen. En ondanks dat je denk dat je wanneer dat wel zo is, je dan toch niet weet hoe een relatie werkt. Hoe langer je single bent, hoe beter je namelijk zal zijn in je volgende relatie. Waarom? Hierom.

single zijn relatie FEM FEM

Je leert jezelf kennen

We vergelijken onszelf veel te vaak met een ander. We willen ergens bijhoren en passen ons aan aan onze omgeving. Wanneer je de tijd neemt om alleen te zijn en je uitvindt wie jij zelf werkelijk bent en wat jij wilt, leer je jezelf weer kennen. Misschien is dit niet altijd makkelijk, maar wel heel waardevol voor de rest van je leven.

Je leert daadwerkelijk omgaan met jezelf

Niemand wil zich alleen voelen. Maar het is voor iedereen goed om te accepteren en tevreden te zijn met hoe het is om met jezelf te zijn. Jouw geluk moet je zelf maken en moet niet afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een ander. Zodra je dat kan, tevreden zijn met jezelf, kan je ook in je relatie zien dat je niet afhankelijk bent van de ander en kunnen jullie beiden, naast jullie leven samen, nog jullie eigen leven leiden.

Een relatie nemen als ‘pleister op je wonden’ zal je wonden niet helen

Jij kiest zelf hoe je omgaat met jouw leven. Iedereen heeft wel eens problemen of dingen waar hij of zij het moeilijk mee heeft. Een relatie gaat die problemen echter niet voor je oplossen. Je moet zelf dealen met die dingen. Tevens moet je voor jezelf een manier zoeken om ermee om te gaan. Als dit je lukt, zal je blij zijn met hoe jij je eigen leven kan sturen en met de manier waarop jij omgaat met problemen. Zodra je dit kunt, ben je ook emotioneel en mentaal klaar voor een relatie. Je bent dan namelijk zelf in staat met jouw gevoelens om te gaan. Je partner kan dan daadwerkelijk van de ├ęchte jou gaan houden omdat jij dat ook van jezelf doet. Ook zal je weten hoe je kunt omgaan met emotionele tegenslagen in je relatie.