We kennen denk ik allemaal die ene jongen die niet van ophouden weet. Wat gebeurt er als je toch besluit om op een date te gaan omdat je, zoals Kate, toch niks beters te doen hebt? Nou, er kan iets magisch ontstaan!

last christmas FEM FEM

Vanaf 7 november draait Last Christmas in de bioscoop. Dacht je dat het gedaan was met Rom-Com kerstfilms? Niet dit jaar!

Een kerstfilm om van te houden

Last Christmas volgt het verhaal van Kate, een jonge vrouw die veel heeft meegemaakt. Ze is nog lang niet klaar met het verwerken van al haar gevoelens. Kate is ongelukkig, cynisch en eigenlijk best wel egoïstisch. Ze probeert haar leven keer op keer naar de volgende stap te brengen, het wil alleen niet lukken. Zelfs een vaste slaapplek is geen vanzelfsprekendheid bij Kate en ze heeft (volgens haar moeder) een drinkprobleem. Wanneer ze bijna geen vrienden meer heeft om bij te slapen (ze elektrocuteerde onder andere met haar föhn de vis van een vriend waar ze een slaapplek had) ontmoet ze Tom.

Kate en Tom leren elkaar kennen en spreken een paar keer af. Tom lijkt alle muren die Kate om zich heen heeft gebouwd af te breken en kent haar bijna beter dan Kate zichzelf kent. Toch is niet alles koek en ei, soms verdwijnt Tom voor een paar dagen en wordt Kate gedwongen om goed naar haar leven te kijken. But it’s not all bad. Er ontstaat een Christmas Miracle als Kate zich eindelijk focust op haar eigen geluk!

Wist je dat je door het kijken van deze film een beter mens zou kunnen worden? De wetenschap legt ons alles uit!