De kou verdwijnt, de eerste zonnestralen komen en dan weten we het: nu is het pas écht lente. Ben je vrij met Pasen of Koningsdag en ben je er aan toe om toch nog naar het buitenland te vluchten? Wij hebben de mooiste plekken voor jullie verzameld waarvoor je nu een last minute ticket wilt boeken.

cuba FEM FEM

Havana, Cuba

Qua weer in Havana is het in april perfect. Rijden in oldtimers, salsa dansen en (om het plaatje compleet te maken) het roken van een Cubaanse sigaar. Fun fact: als je willen leren flirten moet je vooral naar Cuba. De mannen daar weten exact hoe ze vrouwen moeten laten blozen (op een respectvolle manier) en noemen ze dames graag ‘mangita’s’ – wat in het Cubaans mango betekent.

Valparaíso, Chili

De meest kleurrijke stad in Chili is absoluut ook een aanrader. Een bruisende stad aan de voet van de heuvels van het kustgebergte. Valparaíso is vol met kronkelende straatjes, een overvloed aan street-art en kabeltreintjes waarmee je langs de mooiste plekken van de stad komt.  Én wat leuk is om te weten dat de seizoenen hier zijn omgekeerd; de zomer is hier namelijk van december tot maart/april. 

Penang, Maleisië

Penang noemen ze ook wel eens de Parel van de Oriënt. Je hebt hier genoeg attracties en bezienswaardigheden maar mocht je liever willen luieren op het strand dat is ook dat hier mogelijk. Qua eten is het ook een droom met honderden stalletjes met Maleisische gerechten, maar ook de Chinese en Indiase keuken kan je hier proeven. Plaatselijke specialiteiten zijn gerechten zoals asam laksa; een zure, scherpe makreelsoep met rijstnoedels.

Charleston, South Carolina

April is ideaal voor een bezoekje aan het zuiden van de Verenigde Staten. De temperaturen lopen in de lente en in de zomer in South Carolina alleen maar op.  Charleston ligt op een schiereiland en vooral de Historic District is aan te raden want het staat vol met talloze prachtige gebouwen en musea.

View this post on Instagram

loving this city more and more every day

A post shared by Kait Mannion (@itsmekaitjune) on

Yangmingshan, Taiwan

Genieten van de echte lentebloesem? Wie Taiwan in april bezoekt, kan daar volop van genieten. Het Yangmingshan Nationale Park kan je eindeloos rondlopen tussen de prachtige bloemen.

Toch meer zoekenden naar een tropische bestemming? Wat dacht je van zwemmen met varkentjes op de Bahama’s?