Niemand hoort met Kerst alleen te zijn. De feestdagen zijn het moment om tijd door te brengen met familie, vrienden en misschien wel je lover. Voor de singles die het vooruitzicht hebben op het kerstdiner zonder date aan tafel, is er goed nieuws! Datingservice Lexa.nl heeft een onderzoek gehouden onder singles.

Schermafbeelding 2018-12-04 om 14.33.44

Kerstdate

Bijna een kwart (23%) van de singles staat ervoor open om binnen een maand na de eerste date al samen kerst te vieren. Bij de heren geeft 1 op de 3 aan zonder blikken op blozen aan te schuiven bij de schoonouders. No worries: er is dus nog tijd genoeg om die ene leuke kerstdate te vinden!

Christmas: it’s the most wonderful time of the year – voor ruim de meerderheid (70%) van de singles gaat dit op. Opvallend is wel dat het percentage singles dat de feestdag viert afneemt met de jaren in leeftijd. 87% van de 18 tot 24 jarigen viert Kerst ten opzichte van slechts de helft van de vijftigplussers. Maar er is geen reden meer voor singles -van welke leeftijd dan ook- om de feestdagen aan zich voorbij te laten gaan, want er is dus nog hoop op een leuke kerstdate!

De feestdagen bevatten alle ingrediënten voor een knallend einde:

  1. Lekker eten – voor 39% van de singles geldt dat lekker eten hen in the mood brengen
  2. Vakantiestemming – bij 1 op de 3 singles zorgt de vakantiestemming ervoor dat ze meer zin hebben
  3. Cadeau’s – Een presentje doet voor 13% van de singles de truc
  4. Alcohol – 1 op de 3 singles geeft aan meer zin in seks te krijgen van alcohol

Oh en mocht je dan toch iemand tegen komen..

Wanneer je last-minute je nieuwe vlam gevonden hebt, vergeet dan niet een Christmas gift voor je lover te kopen. Bij de heren verwacht 1 op de 3 een kleinigheidje. De dames hebben minder verwachtingen, slechts 1 op de 5 vrouwen verwacht een kerstcadeau binnen een maand na de eerste date.