Wanneer je net een leuke date achter de rug hebt en vervolgens niets meer van hem hoort, vraag jij jezelf natuurlijk af wat er mis is gegaan. Dit kan natuurlijk een hoop redenen hebben, maar soms ligt het aan bepaalde signalen die je afgeeft. Zonder dat dit je bedoeling was. Wij vertellen je hoe je hem kunt laten merken dat je een tweede date wilt en daar ook in zal slagen.

Couple in love drinking coffee and have fun in coffee shop. Love concepts. Vintage effect style picture

Raak hem aan

Vind een excuus om hem af en toe even aan te raken. Veeg denkbeeldig vuil van z’n kleding af of zorg ervoor dat z’n stropdas niet meer scheef zit. Door dichtbij hem te zijn, geef je een signaal af dat je ge├»nteresseerd bent. Zorg er dus voor dat je niet te afstandelijk bent.

Geef je beschikbaarheid aan

Wanneer het einde van de eerste date nadert en hij nog steeds geen datum voor een tweede date heeft voorgesteld, kun je hier heel subtiel op inhaken. Geef bijvoorbeeld aan dat je nog nooit in een bepaald restaurant bent geweest. Of zeg simpelweg dat je volgende week zaterdagavond vrij bent. Als hij geïnteresseerd is, zal hij hierop reageren met een suggestie om samen af te spreken.

Wees extra aardig

Geef hem een oprecht compliment. Je kunt bijvoorbeeld tussendoor benoemen dat hij lekker ruikt. Onverwachte complimentjes hebben een grote, blijvende impact en laten zien dat je graag nog een tweede date zou willen.

Laat je eerste date langer duren

Als je echt wil laten merken dat je nog een keer op date wilt, kun je er het beste voor zorgen dat je de eerste date verlengt. Als je samen alleen maar een kopje koffie gaat drinken of een wandeling door het park gaat maken, kun je bijvoorbeeld voorstellen om nog een hapje te gaan eten. Of een evenement in de buurt te bezoeken. Zo zal meteen duidelijk worden voor hem dat je het leuk vindt om meer tijd met hem door te brengen. Daarbij geeft het ook meteen aan dat je een spontaan persoon bent, zeker een pluspunt.

Wees recht voor zijn raap

Mannen begrijpen gemengde signalen niet, dus probeer dit vooral te voorkomen. Wanneer je het leuk hebt gehad, kun je hem dit beter gewoon vertellen. Zo kun je er misschien nog aan toevoegen dat het je leuk lijkt om dit nog eens te doen. Zo heb jij alvast laten merken dat je hem nog een keer wilt zien en is het aan hem wat hij hiermee doet. Je bent in ieder geval duidelijk en dat is precies wat mannen nodig hebben.

Kus hem

Hoe kun je nou beter laten merken dat je iemand nog een keer wilt zien dan een aantal fysieke handelingen? Geef hem een kus aan het einde van de date of zelfs tijdens de date, om hem te laten merken dat je dit een andere keer wilt voortzetten.

Happy young couple having fun

Met deze type mannen kun je beter niet daten.