Bij de laatste Eilandraad vroeg expeditielid Laura Vlasblom of haar kampgenoten haar weg wilden stemmen. Het liefst wilde ze nog even doorgaan, maar door haar gezondheidsproblemen moest ze een punt achter het avontuur zetten. De zangeres onthult wat er gebeurde.

Bron: Expeditie Robinson

Pillen en antibiotica

De Expeditie Robinson diehard fans hebben het allemaal gezien, Laura voelde zich al snel niet goed. De zangeres en presentatrice begon na een week maagklachten te krijgen, maar opgeven was voor haar geen optie. De blondine hield het op een gegeven moment toch niet meer vol. “Ik kreeg zo’n last en ik werd volgestopt met allerlei pillen en antibiotica. Het is natuurlijk heel gevaarlijk op zo’n eiland om iets te krijgen, met ontstekingen, vervelende dingen die je niet herkent in je eigen lijf”, vertelt Laura aan RTL. Laura heeft bijna nooit wat, en verbaasde zich ook vooral over haar gezondheidsproblemen. “Ik ben normaal een bikkel, dat was ook de reden dat ik hieraan mee wilde doen.”

Allergische reactie

Juist omdat Laura normaal gesproken fit is, maakt ze zich zorgen over haar gezondheid. “Ik werd daar onrustig over. Dat werd niet beter”, vertelt ze. Inmiddels zijn de klachten gelukkig voorbij en weet Laura wat de reden was van de klachten. “Het bleek een allergie te zijn voor olie. We hadden daar een soort olie waarmee we de rijst bakten. Dat viel gewoon niet goed op mijn maag. Daar is dan ook geen antibiotica voor. Ik had geen idee dat ik daar allergisch voor was”, aldus de zangeres.

Helaas liep Expeditie Robinson niet op rolletjes voor Laura, ze vindt het ook erg jammer dat ze het programma moest verlaten. Of ze al een plekje in de finale voor ogen had? “Ik zag mezelf niet helemaal tot het einde klimmen en worstelen, maar ik had op zich wel langer willen blijven. Het was gewoon heel vervelend”, aldus Laura.