Je kent hem wel, die heerlijke chocolade lava mugcake waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Je ziet ze vaak in restaurants en bent waarschijnlijk net zo blij als wij, wanneer je hem ziet staan op de menukaart. Van buiten een heerlijk cakeje en van binnen een explosie aan verrukkelijke pure chocolade. Als lava giet het eruit en wanneer je deze opdient met wat vanille ijs en aardbeien ben je nog net niet in de zevende hemel.
Nu alle horecagelegenheden dicht zijn, betekent dat niet dat jij niet kunt genieten van dit overheerlijke dessert. Je kunt hem namelijk heel makkelijk zelf thuis maken. Een variant die ook nog eens iéts gezonder is. Wij leggen het je met liefde uit.
Benodigdheden
Airfryer of oven
Ingrediënten
- 1 banaan
- 2 el cacaopoeder
- Eén ei
- Eventueel honing
- Reep 70% pure chocolade (1 blokje hiervan)
- 2 el kokosolie
- 1 handje kokosnoot vlokjes
De bereiding
- Verwarm alvast jouw oven of airfryer op een lage stand.
- Snijd de banaan in allerlei kleine stukjes.
- De stukjes banaan prak je in een kom tot een zachte substantie en hier voeg je het ei en de cacaopoeder aan toe.
- Meng dit door elkaar en voeg dan eventueel honing toe, om jouw cake wat zoeter te maken.
- Tijd voor de chocolade: voeg een blokje 70% pure chocolade eraan toe. Gebruik niet te veel en niet te weinig chocolade, doe dit op gevoel. Ook dit meng jij tot een geheel erin. Deze stap maakt het een echte lava mugcake.
- Pak een bakje geschikt voor in de oven of airfyer en vet deze goed in met wat kokosolie.
- Schep het bananen cacao mengsel dat je hebt gemaakt in dit bakje.
- Voeg de kokosnoot vlokjes hieraan toe door ze eroverheen te strooien.
- Schuif de lava cake in jouw oven op 175 graden en zet de timer op 10 minuten.
- Maak jij jouw cake met een airfryer? Zet jouw cake dan in de voorverwarmde airfryer op 180 graden voor 8 minuten.
- En genieten maar!
Dit recept is gemaakt voor één persoon. Zodra jij deze voor meer mensen wilt maken kun je altijd de hoeveelheden aanpassen.
Enjoy!