Top fit op je 18e, reislustig op je 22ste, ambitieus op je 30ste en rijk aan levenservaring op je 40ste…. Wat is nou de ideale leeftijd voor mannen waarop vrouwen ze het aantrekkelijkst vinden? Een recente studie in Science Advances bestudeerde 200.000 online dateprofielen en zocht het voor je uit. Benieuwd wanneer wij het mannelijk volk niet kunnen weerstaan?

leonardo-fem-fem

Welke leeftijd?

Deze zie je waarschijnlijk niet aankomen en kan misschien zelfs een echte verrassing zijn, maar het blijkt toch echt dat de aantrekkingskracht van een man piekt op zijn 50ste. Vrouwen daarentegen zakken na hun 20ste levensjaar steeds verder naar beneden.

Ergens begrijpen we het wel: Leonardo DiCaprio en Jason Statham laten de wereld zien dat daten met leeftijdsverschil gewoon kan. Of deze showbusiness voorbeelden nu de perfecte graadmeters zijn voor de aantrekkelijkste leeftijd voor mannen blijft natuurlijk wel de vraag.

Er wordt beweerd dat deze verschillende affecties met leeftijden in ons zitten gebouwd. Mannen schijnen te vallen op vrouwen die op hun vruchtbaarst zijn, waar vrouwen vallen op mannen die voor zowel hun kinderen als henzelf kunnen zorgen. Interesting!

Lees ook: dit is wat vrouwen van mannen willen