Leeftijd is maar een getal, toch? Over het algemeen maakt het natuurlijk niet uit hoe oud je partner is, als jullie maar gelukkig zijn samen. Toch is er volgens de maatschappij een sociale norm voor het leeftijdsverschil van jou en je partner. Je krijgt al snel rare blikken als deze heel groot is. Benieuwd of het leeftijdsverschil tussen jou en je partner perfect is? Dat kan je berekenen door middel van een makkelijk trucje.

Leeftijdsverschil
Jason Statham en Rosie Huntington-Whiteley

Hoe bereken je of het leeftijdsverschil tussen jou en je partner goed is?

Zijn jij en je partner dolgelukkig met elkaar? Laat je dan niet misleiden door deze sociale norm. Zolang jullie beide volwassen zijn, en op één lijn zitten is er toch niks aan de hand?

Leeftijdsverschil

Op een bepaalde manier kan je zeggen dat leeftijd wel uit maakt. Stel jij en je partner zitten allebei in een totaal andere levensfase, dan is het moeilijker om samen te zijn. Maar wanneer jij en je partner allebei volwassen zijn en op één level liggen, zou het niet uit moeten maken. Zorg er wel altijd voor dat jullie open en eerlijk met elkaar communiceren. Wordt het leeftijdsverschil echt een ding, dan kunnen jullie misschien beter uit elkaar gaan.

Hoe bereken je het nou?

Om te berekenen of het leeftijdsverschil tussen jou en je partner goed is deel je je eigen leeftijd door de helft, en reken je er 7 bij op. Zo weet je de minimum leeftijd die ‘perfect’ zou zijn voor jou. Wil je de maximum weten? Dan haal je 7 van je eigen leeftijd, en verdubbel je het getal.

Dit is volgens de wetenschap het beste leeftijdsverschil tussen jou en je partner. Maar onthoud; als jij en je partner gelukkig zijn, gaat het niemand iets aan.

Lees ook: 11 dingen die zorgen voor een sterke relatie