We schreven al eerder over unieke Airbnb’s over de hele wereld. Een roze huis, een schelpenhuis of slapen in een molen? Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een Airbnb van gemaakt. In Denemarken staat in Billund sinds kort een Lego huis.

Schermafdruk 2017-11-06 14.40.13

Foto via Airbnb Lego House

Lego House

Billund is de Deense stad waar het legoblokje is ontstaan. Het Lego huis is helaas niet helemaal gemaakt van Lego, maar veel stukken wel. Van buiten ziet het er strak en kleurrijk uit. Je kan onder andere slapen bij een kleurrijke Lego waterval waarbij de lamp, klok en teddybeer gemaakt zijn van Lego. Zelfs de kat, de krant en pantoffels zijn gemaakt van Lego. De woonkamer ziet er strak uit met levensgrote blauwe Lego stoelen, een Lego bijzettafeltje en kleurrijke lamp. Ook is er een grote Tre of Creativity die gemaakt is van meer dan 6 miljoen steentjes en vind je in de Masterpiece Gallery diverse Lego creaties die fans hebben gemaakt. Het Lego huis is een groot museum.

Schermafdruk 2017-11-06 14.40.05 Schermafdruk 2017-11-06 14.39.51
Foto’s via Airbnb Lego House

Prijsvraag

Of de Airbnb uiteindelijk ook verhuurd zal worden, is maar de vraag. Je kan tot 16 november meedoen met een prijsvraag om zo kans te maken op een overnachting in dit grote Lego huis. De vraag luidt als volgt: als jij en je familie een oneindige voorraad Lego steentjes zouden hebben, wat zou je dan bouwen? Voor meer informatie kan je terecht op de Airbnb website van het Lego huis. Een nachtje slapen in dit huis is heel bijzonder, dus snel meedoen met de prijsvraag!

Goedkoop verblijven in een Airbnb doe je in deze 25 Europese steden.