Steeds meer mensen gaan naar Groningen, het is ondertussen uitgegroeid tot een populaire stad met vele unieke hotspots. Een aantal van deze unieke hotspots willen wij graag met jou delen. Wij van FEM FEM zijn opzoek gegaan naar de leukste lunchplekjes in Groningen en hebben de vijf leukste en lekkerste op een rijtje gezet, enjoy!

ANAT

ANAT ligt net iets buiten het centrum, maar is toch erg lokaal gelegen. In dit café staat respect voor mens, dier en milieu centraal en daarom is alles plantaardig. Bij bereiding van de lekkerste gerechten gebruiken ze biologische, plaatselijk verkregen en duurzame producten. Je kunt hier genieten van heerlijke sapjes, slowjuices, salades, gezonde lunch, soepen en natuurlijk ook wat (gezonde) snacks. Tijdens een heerlijke lunch bij ANAT kijk je uit op het Noorderplantsoen, een prachtig park in Groningen. Naast een lunch bij het café zelf kun je er ook eentje ‘to go’ meenemen of kiezen voor de picknickmand in het park.

Adres: Verlengde Grachtstraat 1, Groningen

anat groningen Schermafbeelding 2018-01-05 om 10.38.09
Foto’s: anat_groningen

Bakkerij Blanche

Een lunch bij de bakker moet wel lekker zijn, vers brood en heerlijk belegen broodjes. Bij Bakkerij Blanche in Groningen kun je genieten van een lekker vers broodje zowel in de bakkerij als take away. Naast dat ze hier de lekkerste broodjes verkopen, straalt de bakkerij veel luxe uit en heeft het een erg huiselijke sfeer. Ze serveren heerlijke verse, maar eenvoudige gerechten met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Verse sandwiches, soep van de chef, salades, huisgemaakte granola, croissant en zelfs een tosti met nutella of pindakaas Bakkerij Blanche heeft het.

Adres: Brugstraat 28/ Kleine der A 1, Groningen

bakkerij blance Schermafbeelding 2018-01-05 om 10.42.34
Foto’s: luisemorgen & bakkerijblanche

Het Concerthuis

Het Concerthuis omschrijft zichzelf als een plek voor echte levensgenieters. Er hangt hier een ontspannen sfeer en het enige wat de gehele dag doorgaat het is het delen van eten. Het concept is hier namelijk: sharing is caring. Je kunt bij het Concerthuis de gehele dag door allerlei kleine gerechtjes proeven, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Er zijn hier geen regels, alles mag! Je kunt de hele dag zelf bepalen wat je wilt eten, wil jij de dag starten met een lekker frietje en de dag wilt afsluiten met een ontbijtplak? Daar staan ze niet raar van te kijken met dit foodsharing café.

Adres: Poelestraat 30, Groningen

het concerthuis groningen Schermafbeelding 2018-01-05 om 10.47.05
Foto’s: dutchiebaking & HetConcerthuis

’t Feithhuis

’t Feithhuis is een ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers van Groningen gelegen in het hart van de stad. Het restaurant is gelegen in een monumentaal pand en dat zorgt ervoor dat je een unieke ervaring beleefd. Het eten is hier fantastisch en de bediening staat snel voor je klaar. Ga je op een zonnige dag naar Groningen? Breng dat zeker een bezoekje aan de verborgen stadshuis. ’t Feithhuis heeft een breed assortiment, van Feithhuis Specials tot salades. Ook kun je hier heerlijk High teaën of genieten van een gebakje.

Adres: Martinikerkhof 10, Groningen

't feithhuis groningen 't feithhuis groningen fem fem
Foto’s: feithhuis_groningen feithhuis

Flinders

Flinders Café is in zowel Groningen als Hilversum te vinden en maakt gebruik van biologisch ambachtelijke kwaliteitsproducten. Er staan daarom naast de vele vegetarische opties ook vis en vlees op de kaart, maar deze zijn wel duurzaam en de vis is MSC gecertificeerd. Naast dat je weet dat je iets goeds eet, ziet ieder gerecht er ook nog eens prachtig uit. Je zou bijna zeggen dat de prijs-kwaliteitsverhouding niet klopt, want je krijgt te veel lekkers voor deze prijs. Flinders Café is een echte aanrader als je in Groningen bent.

Adres: Nieuweweg 2, Groningen

Schermafbeelding 2018-01-05 om 11.10.22 flinders groningen
Foto’s: flinderscafe Instagram & FlindersCafe Website

Maak jij een stedentrip in eigen land? Hier vind je onze 24 uur in Groningen.