Knapperig, bomvol smaak en lekker vullend. Deze frietjes zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog eens gezond! Wij hebben jouw favoriete comfort food omgetoverd tot een gezonde snack. Welke van deze vier recepten voor gezonde frietjes wordt jouw nieuwe favoriet?
Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappel en snij hem in frietjes. Laat de frietjes 1-2 uur in een kom met ijskoud water weken. Dit haalt het zetmeel uit de aardappels zodat ze lekker knapperig worden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Droog de frietjes af, giet er een beetje olijfolie overheen en mix ze met de kruiden en de knoflook. Leg daarna verspreid op het bakpapier en bak ongeveer 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de wortels in frietjes en giet de olijfolie er overheen. Mix de kruiden er doorheen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 25 minuten knapperig.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de boontjes en snij de uiteinden er vanaf. Bedek de bakplaat met bakpapier en spreid de boontjes erop uit. Strooi de kruiden en de parmezaanse kaas over de boontjes heen. Bak ze ongeveer 15 minuten, tot ze bruin beginnen te worden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zaadjes weg uit de flespompoen en haal de schil eraf. Snij er pompoenfrietjes van. Bestrijk de frietjes met olijfolie en strooi de kruiden eroverheen. Verdeel ze gelijk over een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoenfrietjes 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Snackse!