Je kan je nog weleens vergissen in het kiezen van een lekker wijntje. Op de gok pak je er één uit het rek van de supermarkt, op hoop van zegen dat ‘ie lekker is. Met volle moed schenk je je glas vol. Tot je verbazing smaakt hij niet zoals je gehoopt had, terwijl je notabene de mooiste fles had gepakt die er stond.

wijn albert heijn kerst FEM FEM

Welke wijnen zijn nou echt lekker bij de supermarkt? Hoe moet je nou weten welke wijn van de supermarkt echt lekker is? Voor onze wijn liefhebbers hebben we een lijst samengesteld van de lekkerste wijnen van de Albert Heijn.

Wit

Divino Nordheim (6,75 euro) 

De fles zelf ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de jaren ’70 komt. Met andere woorden, de meest lelijke fles die je je maar kan bedenken. Maar uiterlijk zegt niet altijd alles, dat blijkt dus ook met deze heerlijke witte wijn van de Albert Heijn.

Echo indigo (5,79 euro)

De fles ziet eruit alsof er een één of andere hippe Spaanse wijnmaker ermee aan de haal is gegaan, dus je kunt ‘m nog goed onthouden ook. Met een licht alcoholpercentage is deze wijn heel fijn. Niet te moeilijk, lekker simpel, maar wel vrolijk. Verder vind je er ook wat frisheid van Sauvignon Blanc in terug. Aanrader!

Rood

Rawson’s Retreat, Cabernet Sauvignon 2016 (7,99 euro)

Een krachtige Cabernet met een mix van cassis, frisse eucalyptus, pittige chocolade en een hint van vanille en mokka. Rare combinatie, zou je misschien denken als je deze ingrediënten zo leest, maar de mix van al deze goedjes maakt deze wijn een van de lekkerste rode wijnen die Albert Heijn verkoopt. Tip: eet deze wijn bij een malse steak, dan is hij het lekkerst!

Château Coulon Rouge (5,99 euro)

Dit is een (t)huiswijn die zeker bij veel gerechten en veel momenten past, maar het lekkerste is bij gerechten met rund of varken. Het is een lekkere, kruidige wijn die tegelijkertijd ook zacht is. Een echte aanrader!

Rose

Domaine de Saint Ser Rosé (9,99 euro)

Kom weer in de zomersferen met deze heerlijke rosé van de Albert Heijn. Dit is een wijntje om op je gemak van te genieten. Deze wijn staat voor zomer, zomergevoel, zomervakantie en zomereten. Met andere woorden dus een échte zomerwijn. En stel dat het toevallig geen zomer is, dan kom je vanzelf in een zomerse stemming met deze frisse rose.

Over wijn gesproken, wisten jullie dat er in Italië een wijnfontein is waar je gratis wijn kan drinken? Klinkt als de hemel op aard.