Amsterdam is weer een gloednieuw 4-sterren hotel rijker. Donderdag 10 oktober opende het Leonardo Royal Hotel officieel hun deuren met een feestelijke opening gehost door Katja Schuurman met als thema ‘Bedtime Stories’.

Leonardo Hotel opening 3 FEM FEM Leonardo Hotel opening 2 FEM FEM

Voor het eerst in Nederland wordt hier een uniek ‘Powered by Women’ concept geïntroduceerd om aandacht te besteden aan vrouwelijke ondernemers die regelmatig reizen voor werk. Zo zijn er dus 20 van de in totaal 490 hotelkamers in het Leonardo Royal Hotel speciaal ingericht voor én door vrouwen. De kamers zijn travel friendly aangepast en van alle gemakken en wensen voorzien voor drukbezette (business)vrouwen.

Wij spraken met Alexander Kluit, Managing Director van Leonardo & Apollo Hotels in Nederland en België, om het te hebben over hun unieke ‘Powered by Women’ concept en waarom ze hiermee zijn gestart.

Wat was jullie drijfveer om hiermee te beginnen?

De werkende samenleving verandert – gelukkig! – Steeds meer vrouwen reizen voor hun werk. Echter, kamers in zakenhotels zijn vaak nog niet gericht op deze reizigers. Met het Powered by Women kamerconcept komen wij zakenvrouwen tegemoet in hun wensen wanneer zij zakelijk reizen door ze van de gemakken te voorzien die ze in andere hotelkamers missen. Daarbij willen we succesvolle vrouwen vieren – zowel in ons hotel als in de samenwerkingen die we aangaan. Daarom zijn alle items in deze kamers onderscheidend en afkomstig van Female Founded Firms.

leonardo hotel 1 FEM FEM leonardo hotel 2 FEM FEM leonardo hotel 3 FEM FEM

 

Hoe hopen jullie met dit concept verandering te brengen binnen hotels?

We zien steeds meer vrouwelijke zakelijke reizigers in onze hotels. Dit is een positieve trend, waar nog te weinig op wordt ingespeeld door hotels. Dat is opmerkelijk, want in de hotellerie werken juist veel vrouwen. Wij hebben dan ook een team van sterke vrouwen samengesteld om hier onderzoek naar te doen en een vernieuwend concept neer te zetten dat echt aansluit bij de wensen van de moderne powervrouw. Want waar mannelijke en vrouwelijke reizigers gelijkwaardig zijn, hebben ze andere behoeften tijdens een verblijf.

Hoeveel vraag is er voor zoiets?

Het balanceren van een carrière, een druk sociaal leven en soms zelfs een gezin is een veeleisend takenpakket. Daarom zijn de momentjes voor jezelf extra belangrijk en faciliteren wij een relaxte omgeving om ongestoord en comfortabel te kunnen werken en je dag af te kunnen sluiten met een verwenmoment. Met als resultaat dat je nog productiever je dagen doorkomt en succesvol bent op alle vlakken.

leonardo hotel 4 FEM FEM Leonardo hotel 5FEM FEM leonardo hotel 6 FEM FEM

Wat is er precies allemaal anders in deze kamers?

Van de 490 kamers in het hotel worden er 20 speciaal ingericht door en voor vrouwen, geadviseerd en geïnspireerd door (bekende) vrouwen uit de media en het bedrijfsleven. Zo zijn onder meer Emilie Sobels (oprichtster van Hashtag Workmode: co-working ruimtes voor vrouwelijke ondernemers) en Florine Duif (oprichtster van The Mompany én auteur van Mama Genoeg) ambassadeurs van de Powered by Women kamers. Omdat de powervrouwen zelf het beste weten waar zij behoefte aan hebben tijdens hun reis hebben wij onze ambassadeurs gevraagd om een product aan te dragen voor de Powered by Women kamers. Dit mag een eigen product zijn of van een andere female founder die haar inspireert. Daarnaast denken wij graag mee in wat een powervrouw nodig heeft om zorgeloos te reizen. Van kwalitatieve verzorgingsproducten tot extra te boeken female services. Denk aan nieuwe panty’s voor die belangrijke meeting of een last minute mani-pedi voor dat zakendiner. Hair straightener of curling wand vergeten? Ook deze is met een belletje zo op je kamer.

leonardo hotel 8 FEM FEM leonardo hotel 9 FEM FEM leonardo hotel FEM FEM

Zijn jullie van plan om meer van de kamers te herinrichten? Als ik het goed heb begrepen zijn het er nu maar 20 van de 490.

Voorlopig ligt de focus op de eerste 20 kamer en willen wij zorgen een relaxte omgeving waar vrouwen ongestoord en comfortabel kunnen werken. Daarbij zijn wij altijd op zoek naar inspirerende vrouwelijke ondernemers met ideeën om onze Female Services uit te breiden. Hiervoor zullen we het komende jaar netwerkevents gaan organiseren om zo een podium te bieden aan alle mooie samenwerkingen die zouden kunnen ontstaan!