Heb jij wel eens ruzie met je vriend? Nou, dat heb ik echt nog nooit gehad – is echt de meest voorkomende leugen ever. De ideale relatie? Iedereen heeft daar zijn of haar eigen gedachte bij, maar is het wel allemaal zo magisch mooi zoals je altijd maar hoort? Dit zijn de 5 meest voorkomende leugens over het hebben van een perfecte relatie.

notebook-ruzie

”Ik moet me altijd aangetrokken voelen tot mijn partner”

Een relatie gaat altijd op en neer en daarin is een mooie balans van geven en nemen belangrijk. Het is nou eenmaal zo dat het de ene keer beter gaat dan de andere keer. Het blijkt een populaire gedachte dat je jezelf altijd aangetrokken moet blijven voelen tot je partner voor een perfecte relatie, maar dit is écht lang niet zo. Mocht jij dit gevoel af en toe hebben? Maak je geen zorgen, het is iets heel gewoons.

”Mijn partner moet dezelfde interesses hebben”

Hoe leuk is het juist dat jullie iets hebben om over te sparren? Altijd maar ja en amen zeggen, maakt het op een begeven moment ook niet meer leuk. Natuurlijk is het hebben van dezelfde interesses handig en fijn, maar wat je normaal bij iemand aantrekt is iets wat jij zelf vaak mist of zelf niet hebt en terug vindt in een ander.

”Ik mag geen ruzie hebben met mijn partner”

Het leven is geen ponykamp, zei een wijs man ooit. Geloof deze oude ziel, want het is echt waar. Het leven en je relatie zijn niet altijd helemaal top. En een ruzie heeft toch ook zo zijn voordelen, omdat je daarna weer precies weet waarom je zo blij bent met de ander. Buiten dat is het toch ook fijn om na een ruzie of discussie weer met elkaar het bed in te duiken?

”Ik mag niet twijfelen”

Als je twijfels krijgt over je relatie is het natuurlijk nooit leuk. Ga goed bij jezelf na wat die twijfels precies inhouden en waar ze vandaan komen? In elke relatie komen twijfels voor, dus je bent daarin echt niet de enige. Het is een vrij normale situatie en met een goede communicatie ook goed op te lossen.

”Ik moet altijd bij mijn partner willen zijn”

Je moet altijd maar je vriend of vriendin missen als hij/zij even niet bij je is. Het is juist ontzettend belangrijk om even quality time te hebben met jezelf of met je vriendinnen. Als je constant bij elkaar bent, maak je apart ook geen andere dingen meer me.

Het hebben van een gezonde relatie is juist dat het af en toe een beetje mag rommelen binnen je relatie. Don’t forget!