De meest magische maand van het jaar is aangebroken. En waar kan je het meest genieten van deze betoverende periode? In Amsterdam natuurlijk! Ondanks de koelere temperaturen en de korte hoeveelheid daglicht geeft de winter kleur aan de pleinen, straten en grachten. In deze periode is er genoeg te doen en te zien in Amsterdam, wij zetten het daarom op een rijtje voor je.

Leuke dingen in Amsterdam winter december
Bron: Unsplash

1. Schaatsen op het Museumplein

You either love it or you hate it: schaatsen. Maar schaatsen op het Museumplein, met een geliefde, tussen allemaal sfeerlichtjes… Dat is effe andere koek. Vanaf 12 november kunnen we van deze tijdelijke activiteit genieten. De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23:00. Het is een supergave ervaring, maar vooral magisch! Wees er snel bij, huur of neem zelf je schaatsen mee en schaats er op los?

2. Festival Valhalla

Indoor festival Valhalla komt op 17 december voor de tiende keer terug naar de Amsterdamse RAI. Het festival staat bekend als dé gelegenheid om samen te komen tijdens de kerstvakantie, het belooft dan ook een onvergetelijke avond te zijn. Valhalla is dé plek om de donkere dagen van het jaar af te trappen, in een magisch en groots decor met veel show, acrobatenacts en verschillende kermisattracties. Techno-, house-, urban-, disco en vele andere stijlen zullen van de partij zijn. Van raven tot relaxen op disco-deuntjes en tussendoor een ritje in het reuzenrad.

Vijf podia’s en vijf genres, dan zullen er uiteraard ook bekende artiesten zijn. Benny Rodrigues, Bizzey, Cin City B2b Philou Louzolo, Enzo Siragusa, Fjaak, Josylvio, La Fleur, Lauren Losung B2b Litmus, Noizu, Poke, Tchami en Tsepo zullen er in ieder geval een keihard feest van maken. Meer namen volgen binnenkort… want dit zijn ze nog lang niet allemaal. Meer dan 50 artiesten komen die avond optreden. Excited? Je scoort een ticket voor Valhalla via deze link.

3. Het Amsterdamse Winterparadijs

Als we nu naar de temperaturen kijken, zal het niet héél snel gaan sneeuwen hier in Nederland, maar in de Amsterdamse RAI zal het gegarandeerd lukken! De RAI (in-& outdoor) wordt omgetoverd tot dé plek voor jouw Ultieme Winterbeleving. van 15 december tot 1 januari is er zowel overdag als ’s avonds genoeg te beleven. Oprecht, je kan echt van alles doen.

Je kan schaatsen op zowel de binnen- als buitenbaan, sneeuwballen gooien, curlen, tubesliden of als je niet echt van plan bent om helemaal los te gaan, kan je naar de après-ski, een ritje maken in het reuzenrad, naar het theater of luisteren naar de optredens die plaatsvinden. Tino Martin, Emma Heesters, Bilal Wahib, de Bankzitters en Katnuf komen sowieso. Benieuwd naar de andere artiesten? Check dan snel de site!

4. Light Festival Amsterdam

Elk jaar zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. Vanaf 1 december tot en met 22 januari zet Amsterdam iedere avond om 17:00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet of vanaf het water genieten van de kunstwerken van internationale artiesten, architecten en ontwerpers, die de stad transformeren tot een surrealistische, met lichtjes gevulde metropolis.

5. Amsterdam Icebar

Klopt, het is al zo koud buiten, maar voor deze bar willen wij best even onze handen koud maken. Amsterdam Icebar is net zoals dat ene hotel in James Bond (helaas zonder die knappe venten). Alles is van ijs gemaakt, zelfs de glazen, en dus blijft je drankje ijskoud. Wij vinden dit in ieder geval de coolste bar van Amsterdam!