Daten is leuk en spannend, maar het kan soms ook een beetje zenuwslopend zijn. Je kunt natuurlijk weer naar de kroeg om de hoek gaan om een drankje te drinken, maar veel leuker is het om iets te doen wat je zelf ook nog nooit hebt gedaan. Zo heb je een leuk onderwerp om over te praten en leer je je date meteen een stuk beter kennen. Zelfs als het dan niet klikt, kun jij wel weer iets van je bucketlist af vinken. Dit zijn de leukste ideeën voor gegarandeerd unieke dates.

Date-ideeen-FEMFEM

Stedentripje in eigen land

Nederland heeft zoveel mooie steden vol met historie, gezellige kroegjes en mooie musea. Denk aan Dordrecht, Gouda, Groningen of Maastricht. Kies er een uit en plan een dagje sightseeing in de stad naar keuze. Wat is er nu leuker dan samen een nieuwe plek ontdekken?

Ga indoor skiën

Zoek een indoor skibaan bij jullie in de buurt uit en haal je handschoenen uit de kast. Zelfs als je geen goede skiër bent is het nog super leuk om een sneeuwpop in de sneeuw te maken en na afloop warme chocomelk te drinken.

Bezoek de opera

Je houdt van de opera of je hebt er een hekel aan. Vind uit wat voor types jullie zijn en boek twee tickets. Het is al een hele beleving om tussen al die opgedofte mensen een enorme operazaal in te lopen.

Probeer skydiven

Als jij niet bang bent aangelegd is dit een perfecte date. Zo kom je er direct achter af jouw date uit hetzelfde hout is gesneden als jij. En als jullie dit overleven, dan heb je je leven lang iets om herinneringen over op te halen.

Doe mee aan een pubquiz

Kennis, samen werken, competitiegevoel, sociale contacten opdoen, scherp blijven terwijl je aan het bier zit. Al deze elementen komen terug tijdens een pubquiz en het is daarom ook een onwijs leuke eerste date. Of jullie nu winnen of niet, je hebt zeker wat om over te lachen.

Maak een schilderij

Wat is er leuker dan samen creatief doen? Haal je de kunstenares in jezelf naar boven en creëer een kunstwerk voor elkaar. Ga samen naar een schilderles, zoek een mooie plek buiten op of maak een portret van elkaar. Als je niet echt zeker bent van je tekenvermogen, dan kun je ook een abstract kunststuk proberen te creëren. Lekker met verf gooien totdat je een mooie kleurencompositie hebt bereikt.

Hang de toerist uit

Zoek de raarste, stomste of apartste toeristenattractie bij jullie in de buurt op en ga daarheen.    Er is vast wel zo’n museum, pretpark of bloementuin in de buurt waar je stiekem altijd al een keer heen wilde, maar niemand wilde ooit met je mee. Dit is je kans!

Lees ook:

Deze type mannen kun je beter niet daten

Wil je meer daten? Dit is hoe je dat doet